"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Το FBI συμβουλεύει: Καλύψτε την κάμερα στον υπολογιστή σας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η αρχή έγινε νωρίτερα φέτος, όταν στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία του Μάρκ Ζούκερμπεργκ, που έδειχνε την κάμερα στον προσωπικό υπολογιστή του να είναι καλυμμένη με αυτοκόλλητη ταινία.
Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε γιατί ο Ζούκερμπεργκ έκανε κάτι τέτοιο, ωστόσο, οι περισσότεροι συμπέραναν ότι το έκανε για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγει την πιθανότητα παρακολούθησής του μέσω της κάμερας.
 
Την  ανησυχία του Ζούκερμπεργκ επιβεβαίωσε χωρίς περιστροφές ο ίδιος ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος χαρακτήρισε την κάλυψη της κάμερας με αδιαφανές υλικό ως «λογική κίνηση»!
Ο Κόμεϊ προσέθεσε ότι όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν καλυμμένες τις κάμερες των υπολογιστών τους και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, για καλό και για κακό.
 
Ειδικοί της διαδικτυακής ασφάλειας έχουν επισημάνει ότι χάκερς μπορούν σχετικά εύκολα να πάρουν τον έλεγχο της κάμερας ενός υπολογιστή και μέσω αυτής να παρακολουθούν διαρκώς το χρήστη και να καταγράφουν πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες.
 
Επίσης, έχει διαπιστωθεί μέσω διαρροών ότι και κυβερνήσεις, όπως των ΗΠΑ, έχουν κατά πάσα πιθανότητα χακάρει κάμερες υπολογιστών προκειμένου να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, εταιρείες κατασκευάζουν ήδη ειδικά καλύμματα για τις κάμερες των υπολογιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης