"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τρέμουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών

lafarm

Σχετικά άρθρα


        Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου και

μέλους του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών

 

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για τη μεγάληεχθρότητα απ’ το κατεστημένο (μνημονιακές δυνάμεις, τράπεζες, κυρίαρχα ΜΜΕ) προς το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, διότι το κίνημα τούτο δεν έχει τον  χαρακτήρα απλής πολιτικής διαμαρτυρίας καικαταδίκης των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών που απειλούν τη λαϊκή περιουσία. Είναι ένα κίνημα σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Απ’ τη γέννησή του είναι κίνημα αποτροπής, παρεμπόδισης και ματαίωσης των πλειστηριασμών και φέρνει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα στους πληττόμενους πολίτες. Αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς σώζει τις περιουσίες του Λαού.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις εκδηλώθηκε ένα μπαράζ ανίερων επιθέσεων σε βάρος του Κινήματος για να το δυσφημήσουν. Συστημικοί πολιτικοί, ΜΜΕ και μεγαλοσυμβολαιογράφοι των Αθηνών μίλησαν και έγραψαν για δήθεν αγώνες και προστασία του Κινήματος για να σωθούν απ’ τους πλειστηριασμούς… «θαλαμηγοί», «πολυτελείς βίλες εκατομμυρίων», «εργοστάσια» και εν γένει οι «περιουσίες των πλουσίων»! Οι ίδιοι οι πλούσιοι με τα φερέφωνά τους μας κατηγορούν ότι εμείς αγωνιζόμαστε για να… σώσουμε τις «περιουσίες των πλουσίων», δηλαδή τις δικές τους!!

Μιλάμε για ιστορίες για αγρίους! Το μέτωπο της κατασυκοφάντησης του Κινήματος δεν δίστασε ακόμη και να το… συνδέσει έντεχνα με τους απαγωγείς της Κρήτης, αφιερώνοντας άπλετο χρόνο στα κεντρικά δελτία ειδήσεων αθηναϊκών καναλιών στην… «κινηματική δράση του απαγωγέα-ακτιβιστή»!!

      Βλέπουμε στις μεγάλες πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σ’ άλλες πόλεις ανά την Ελλάδα, ένα όλο και πιο αναπτυσσόμενο και μαχητικό Κίνημα να βάζει φραγμό στους πλειστηριασμούς και-διώχνοντας συμβολαιογράφους και κοράκια απ’ τις αίθουσες των ειρηνοδικείων-να σώζει την πρώτη κατοικία βιοπαλαιστών.

Στα Τρίκαλα επί 3,5 συνεχόμενα χρόνια (δηλ. απ’ την άνοιξη του 2014) το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών, μέσα κι έξω απ’ το ειρηνοδικείο, υπερασπίζεται μαχητικά και αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία και τη λαϊκή περιουσία εν γένει, για να μην την αρπάξουν οι τράπεζες, το κράτος, τα «ασφαλιστικά» ταμεία, οι δήμοι και οι ιδιώτες τοκογλύφοι. Το πλαίσιο του αγώνα εφαρμόζεται αυστηρά. Έτσι επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί όταν π.χ. το επιθυμεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του εκπλειστηριαζόμενου ακινήτου ή κινητού, ή πρόκειται για εργατικές απαιτήσεις κατά εργοδοτών κ.λπ.

Στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων και προελεύσεων, γιατί το πρόβλημα των πλειστηριασμών αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών ευαισθητοποιεί όλο τον κόσμο και αφυπνίζει συνειδήσεις. Αρχίζει να ξυπνά τον «κοιμώμενο γίγαντα».

    Οι πλειστηριασμοί κατά της λαϊκής περιουσίας είναι το ποτήρι που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργήςκατά της βαρβαρότητας που ζούμε. Ο Λαός νιώθει τους πλειστηριασμούς ως την «ακροτελεύτια συνέπεια» της υπερεπτάχρονης μνημονιακής λαίλαπας. Μετά το πετσόκομα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος, γιγάντωση της μερικής απασχολησης, της ανεργίας και της ανασφάλειας, απειλούν στο τέλος να του πάρουν και το σπίτι! Ε! αυτό δεν το αντέχει ο Λαός!

    Οι δυνάμεις του κατεστημένου, ντόπιου και ξένου, τρέμουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών. Γνωρίζουν ότι η περαιτέρω μαζικοποίηση και η γιγάντωσή του όχι μόνο θα σώσει τις λαϊκές περιουσίες, αλλά πως μπορεί ν’ αποτελέσει τη θρυαλλίδα γενικότερων εξεγέρσεων και ανατροπών. Βλέπουν τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια Λαϊκή Εξέγερση που θα βάλει ταφόπλακα στο μνημονιακό καθεστώς και θ’ ανοίξει τον δρόμο για μια Ελλάδα της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της πραγματικής δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Λαός, κρατώντας ανοιχτά όλα τ’ άλλα καθημερινά μέτωπά του κατά των μνημονιακών πολιτικών και των δοσιλογικών κυβερνήσεων, πρέπει να πυκνώσει την παρουσία του κάθε Τετάρτη στα κατά τόπους ειρηνοδικεία, υπερασπιζόμενος ο ίδιος την κατοικία του και τα εργαλεία της εργασίας του απ’ τις τράπεζες και τους ληστές.

    Κι ας μην ξεχνάμε πως η τωρινή γιγάντωση και μαχητικότητα του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών αποτελούν τη σίγουρη εγγύηση για την αποτροπή ή ματαίωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών(μοναδική πατέντα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη!) που μας ετοιμάζουν για το προσεχές μέλλον οι ντόπιοι και οι ξένοι δυνάστες.

Η θέση κάθε Τρικαλινού και Τρικαλινής την ερχόμενη Τετάρτη 11/10 (και κάθε Τετάρτη) και ώρα 3.30 μ.μ. είναι στο Ειρηνοδικείο.

ΛΑΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης