Τρέχουμε στο Δεσπότη, στο Δήμαρχο, στον Περιφερειάρχη, στο Βουλευτή. O ένας να σε διαβάσει, ο άλλος να σε ξεματιάσει, ο τρίτος να σε παραμυθιάσει Reviewed by Momizat on . Με τη μελέτη της ιστορίας διαπιστώνουμε ότι ούτε προσωπική ζωή χωρίς κινδύνους, ούτε γενικότερα κοινωνίες χωρίς κινδύνους υπήρχε, ούτε θα υπάρξει. Ο φόβος σε πα Με τη μελέτη της ιστορίας διαπιστώνουμε ότι ούτε προσωπική ζωή χωρίς κινδύνους, ούτε γενικότερα κοινωνίες χωρίς κινδύνους υπήρχε, ούτε θα υπάρξει. Ο φόβος σε πα Rating: 0

Τρέχουμε στο Δεσπότη, στο Δήμαρχο, στον Περιφερειάρχη, στο Βουλευτή. O ένας να σε διαβάσει, ο άλλος να σε ξεματιάσει, ο τρίτος να σε παραμυθιάσει

Τρέχουμε στο Δεσπότη, στο Δήμαρχο, στον Περιφερειάρχη, στο Βουλευτή. O ένας να σε διαβάσει, ο άλλος να σε ξεματιάσει, ο τρίτος να σε παραμυθιάσει

Με τη μελέτη της ιστορίας διαπιστώνουμε ότι ούτε προσωπική ζωή χωρίς κινδύνους, ούτε γενικότερα κοινωνίες χωρίς κινδύνους υπήρχε, ούτε θα υπάρξει.

Ο φόβος σε παραλύει. Σαν άτομα και σαν κοινωνία προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους κινδύνους να αναλάβουμε δράση και να τους αντιμετωπίσουμε να τους ξεπεράσουμε.

Ένας από τους λόγους που αναπτύχθηκε η σκέψη στον άνθρωπο ήταν η αντιμετώπιση των κινδύνων. Ο κίνδυνος βάζει τον ανθρώπινο οργανισμό σε λειτουργία, φαντασία , συναίσθημα , σκέψη όλα σε ένα. Ενώ για χιλιάδες χρόνια πορεύτηκε η ανθρωπότητα με τον τρόπο αυτό η στάση αυτή έχει αλλάξει. Τι κάνουμε σήμερα ;

Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους διάφορους κινδύνους; ΌΧΙ.

Τρέχουμε στο Δεσπότη, στο Δήμαρχο, στον Περιφερειάρχη, στο Βουλευτή, στο Πρωθυπουργό. O ένας να σε διαβάσει, ο άλλος να σε ξεματιάσει, ο τρίτος να σε παραμυθιάσει, o τέταρτος να σε ξεμπροστιάσει ώστε φτάνοντας στο πέμπτο να μην ξέρεις ποιος είσαι .

Ποιός από τους προστάτες θα σε προστατέψει ποιος; Ψάχνουμε λοιπόν για σωτήρες που μπορούν να
μας λύσουν τα προβλήματα. Αυτοί όμως είναι που σου δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα για να σου είναι απαραίτητοι και να σε εκμεταλλεύονται .

Προσοχή μη αμαρτάνεις θα χάσεις τον παράδεισο, είμαστε εδώ να συγχωρούμε τις αμαρτίες ο
πρώτος. Τα παράπονα στο δήμαρχο ο δεύτερος. Επισκευάζουμε εκκλησίες για ανάπτυξη ο τρίτος. Θα βάλλω το παιδί σου χωροφύλακα ο τέταρτος.

Τόσο φόβος που σας κατέχει με βγάλατε πρωθυπουργό τι να σας κάνω; Τόσα χρόνια τουρκοκρατία
πρέπει να ξέρεις, όταν δίνεις δουλεία σε τεμπέλη θα σου πει τον τρόπο για να την κάνεις ο ίδιος.

Τόσο απλά.

Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που η σύνεση με την οποία δέχονται το κίνδυνο συμπληρώνει την ίδια το ξεπέρασμα από το μοιραίο .

Δεν υπάρχει μοίρα που να μην νικιέται από την περιφρόνηση. Δώσε μου τις δυστυχίες που μου
αναλογούν, αφού δεν γίνεται αλλιώς στο χέρι μου είναι να αξιωθώ κι όλες τις ευτυχισμένες ώρες που αιωρούνται σαν άστρα πάνω από το κεφάλι μου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΝΟΥΛΗΣ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή