"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Τρία κόμματα συζητούν για την Παλαιστίνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με θέμα «Συμπαράσταση στην αντίσταση και στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και η στάση της αριστεράς», διοργανώνουν εκδήλωση-συζητηση στα Τρίκαλα τρία πολιτικά κόμματα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το  ΚΚΕ(μ-λ) και η κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 4 Οκτώβρη στις 7μμ στο Δημαρχείο Τρικάλων

                                     ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Μετά από σχεδόν δυο μήνες ανελέητων βομβαρδισμών των σιωνιστών του Ισραήλ στη Λωρίδας της Γάζας υπογράφθηκε στην Αίγυπτο εκεχειρία (όσο θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις)  μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.  Τραγικός απολογισμός: 2131 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες (οι περισσότεροι άμαχοι και παιδιά), ολόκληρες συνοικίες ισοπεδωμένες, βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία, σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, δίκτυα νερού και αποχέτευσης. Οι εκτιμήσεις λένε ότι θα χρειαστούν πάνω από 7 χρόνια -καλώς εχόντων  των πραγμάτων- για να επανέλθει η Λωρίδα της Γάζας στην προηγούμενη κατάσταση, η οποία ήταν εξίσου δραματική για τους κατοίκους της σαν αποτέλεσμα του αποκλεισμού της από το σιωνιστικό κράτος και τις πολυήμερες πολεμικές του επιθέσεις, όπως 2008-2009 και το 2012.
Παρ΄όλα αυτά ο παλαιστινιακός λαός δεν έσκυψε το κεφάλι, έδωσε μαθήματα αντίστασης και αγωνιστικότητας, έδωσε ελπίδα σε όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς.  Για πολλές δεκαετίες αυτός ο λαός ταπεινώνεται καθημερινά, τρομοκρατείται και εξοντώνεται συστηματικά. Και όμως όλα αυτά τα χρόνια δε σταμάτησε στιγμή να αντιστέκεται και να παλεύει για γη και ελευθερία. Το  Ισραήλ είναι ίσως η μοναδική χώρα που δεν έχει ακριβή σύνορα. Τα βασανιστήρια, οι φυλετικές διακρίσεις και φυλακίσεις, οι εξωδικαστικές καταδίκες και εκτελέσεις προβλέπονται από το νόμο. Έχει παραβιάσει πάνω από 70 αποφάσεις του ΟΗΕ, 24 καταδικαστικές αποφάσεις δεν συζητήθηκαν ποτέ αφού οι ΗΠΑ πρόβαλαν βέτο. Δεν έχει υπογράψει ούτε μία συμφωνία περιορισμού ατομικών όπλων, ενώ διαθέτει και πυρηνικά. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ διαχρονικά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις   το στηρίζουν στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά, αφού από τη μια αποτελεί χώρο δραστηριότητας πολυεθνικών εταιρειών (μερικές μάλιστα απ΄αυτές στα κατεχόμενα) και από την άλλη αποτελεί  το ιδανικό μαντρόσκυλό τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την οποία θέλουν να ελέγχουν από λαϊκές εξεγέρσεις. Μια περιοχή όπου οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις για τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου (ή την ενέργεια) την έχουν μετατρέψει σε εμπόλεμη ζώνη.
Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση  συσφίγγει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της χώρας μας μαζί του, και ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων, κάνει κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, υπογράφει οικονομικές και πολιτιστικές συμφωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης