Τρία χρόνια χωρίς τον Θόδωρο Αγγελόπουλο Reviewed by Momizat on . Ο κορυφαίος Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο αγαπημένος Theo, έφυγε ξαφνικά, σαν σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου 2012.Στο γύρισμα της ταινίας του «Άλλη Θάλασσα». Στο κακό γύρ Ο κορυφαίος Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο αγαπημένος Theo, έφυγε ξαφνικά, σαν σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου 2012.Στο γύρισμα της ταινίας του «Άλλη Θάλασσα». Στο κακό γύρ Rating: 0

Τρία χρόνια χωρίς τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Τρία χρόνια χωρίς τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Ο κορυφαίος Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο αγαπημένος Theo, έφυγε ξαφνικά, σαν σήμερα, στις 24 Ιανουαρίου 2012.Στο γύρισμα της ταινίας του «Άλλη Θάλασσα». Στο κακό γύρισμα της στιγμής.
Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ταινία. Τρεις εβδομάδες γυρισμάτων -μόνο. Όπως έλεγε ο Δημήτρης Πιατάς, ο μοναδικός ηθοποιός από τη διανομή της ταινίας, με τον οποίο ο Αγγελόπουλος πρόλαβε να γυρίσει μία ολοκληρωμένη σκηνή -δύο ημέρες μετά, ήρθε το μοιραίο- η Αλλη Θάλασσα» ήταν ένας νέος «Θίασος». Μόνο που αντί της Γκόλφως -που παιζόταν στον «Θίασο», στην «Αλλη Θάλασσα» παιζόταν η Οπερα της Πεντάρας…»

Άραγε, ποιές θα ήταν οι σκέψεις, οι προσδοκίες του, εάν ήταν κοντά μας; Τί θα έλεγε για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές;

Ο Αγγελόπουλος στοχαζόταν -τα είπε όλα στις ταινίες του, με τον πιο καίριο τρόπο- για την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αριστερά, την εξουσία, την κρίση, τον Πολιτισμό, το μέλλον.

Η τελευταία του συνέντευξη στην Έλλη Στάη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του, είχε κάνει αίσθηση.

Τη φετινή, τρίτη επέτειο του θανάτου του, η οικογένεια προτίμησε να είναι διακριτική. Όπως είπε η γυναίκα της ζωής του Φοίβη Αγγελοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών «η οικογένεια μας σιωπά διακριτικά σε αυτή την επέτειο».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή