"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τρίκαλα: Έκθεση εικαστικών στις όχθες του ποταμού Ληθαίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Ληθαίος ποταμός ως χώρος περιπάτου, δροσιάς αλλά και εικαστικής έκθεσης, αναδεικνύεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την TidalFlowArt.

Η έκθεση «Η Μεγάλη Θεά» είναι από το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 θεατή και προσβάσιμη στους πολίτες, στις όχθες του ποταμού Ληθαίου (ανάμεσα στη γέφυρα Ασκληπιού και τη γέφυρα Γούρνας). Στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εφη Λεβέντη, επεσήμανε τη σημασία της έκθεσης που εστιάζει στο περιβάλλον, αλλά και στη δυνατότητα των πολιτών, να συζητήσουν για τον παρεμβατικό ρόλο των έργων.

Ο δε πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, εστίασε στο μήνυμα της έκθεσης και στον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, ως φορέα που μπορεί να διαμορφώσει πολιτικές υπέρ του περιβάλλοντος. Η έκθεση «Η Μεγάλη Θεά» παρουσιάζεται ως multimediaproject που αφορά στο περιβάλλον και, όπως αναφέρει η επιμελήτρια, Τζέννυ Τσουμπρή,

«Η ομαδική έκθεση Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΑ συγκεντρώνει σύγχρονους καλλιτέχνες, διαφορετικών γενεών, που ανταποκρίνονται πολυεπίπεδα στη διαμόρφωση και καταγραφή μέσω των έργων τους, την ταχεία οικολογική καταστροφή.

Η έκθεση στοχεύει στην αναδιάρθρωση των σχέσεών μας με τη Γή – εκεί απ’ όπου όλα ξεκίνησαν – και όλους τους κατοίκους της, τροφοδοτώντας τις συνεχώς μεταβαλλόμενοι διασυνδέσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων, φυτών, και τεχνολογίας.

Τα έργα στις όχθες του ποταμού Ληθαίου, μας καθοδηγούν μέσα από σουρεαλιστικά τοπία, ευφυείς εικόνες, διορατικά σενάρια, θεαματικά σχήματα και δημιουργούν μια αλλόκοσμη εμπειρία που μετρά την τρέχουσα σκοτεινή εποχή αβεβαιότητας, απώλειας και περιορισμού».

Οι 15 καλλιτέχνες που εκθέτουν έργα τους έχουν θεσσαλική καταγωγή. Πρόκειται για τους:  Γιώργο Αμαραντίδη meteor, Θωμά Γαλάτο, Βανέσσα Διβάνη, Δημήτρη Ζαραγκότα, Ανθή Ζάχου, Βασιλική Κοσκινιώτου, Γεωργία Μπλιάτσου, Παναγιώτη Μπρέντα, Μαίρη Ρουσιώτη, Θεόδωρο Σαΐτη, Ράνια Σχορετσιανίτη.

Η έκθεση θα παραμείνει στον Ληθαίο μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης