"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Ένα εντυπωσιακό οχυρωματικό έργο της αρχαιότητας φέρνει στο φως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

  Κατά τους τελευταίους μήνες αποκαλύφθηκε σε όλη του την έκταση το ΒΔ. άκρο της οχύρωσης της αρχαίας Πέλιννας,  το οποίο ήταν καλυμμένο από μεγάλο όγκο επιχώσεων και πυκνή βλάστηση.

Η οχύρωση, η οποία αποτελείται από δύο πύργους,  το μεσοπύργιο τείχος, μία πυλίδα και προτείχισμα, ακολουθεί το λέσβιο σύστημα δόμησης και διασώζεται σε μεγάλο ύψος. Η ποιότητα της κατασκευής της οχύρωσης αντανακλά την ισχύ της αρχαίας πόλης, η ανάδειξη της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Aναδεικνύoυν τον πολιτισμικό πλούτο της περιοχής και με δωρική υπομονή αγωνίζoνται καθημερινά.

Ο λόγος για την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κρυσταλία Μαντζανά, τον τμηματάρχη προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων Γ.Κολομπότσιο, τους ακούραστους εργάτες των μνημείων αρχαιολόγους  Κωνσταντίνο Κουτσαδέλη, Ευθυμία Ρούκα, την πολιτικό μηχανικό Ίριδα Κολτσίδα, και όλους τους εργαζόμενους.

Μοιράζονται την αγάπη τους για την αρχαία Πέλιννα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να γκρεμίζονταν και μερικές πολυκατοικίες στα Τρίκαλα να αναδεικνύονταν η πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά. Βέβαια υπάρχουν και ναοί που χτίστηκαν πάνω σε αρχαιότητες αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

    • Έτσι! Άκου αρχαία και πράσινα άλογα! Τι είμαστε τίποτα…”παγανιστές” είμαστε; Αυτοί οι Αρχαίοι βρε παιδί μου, ρεζίλι σ’ όλη την…”κοινωνία” μας είχαν κάνει. Άπαντες ανα την υφήλιο, ακούνε Αρχαία Ελλάδα και κλείνουν τ’ αυτιά τους. Ευτυχώς που “λογικευτήκαμε”, εκχριστιανιστήκαμε (με το…καλό πάντα, με …αγάπη και με..πειθώ) και είδαμε το…”φως το αληθινό”! Χωρίς πλάκα τώρα. ΣΟΒΑΡΑ;;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης