"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Τρίκαλα: “Αιτία πολέμου ” δηλώνει το ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό

lafarm

Σχετικά άρθρα

KKE1-864x400_c

Ως αφορμή για τον λαό να δώσει αγωνιστική απάντηση χαρακτήρισαν την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ, δίνοντας δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα από τις δυνάμεις του κόμματος, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Γενικής απεργίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των Τομεακών Οργανώσεων Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Γιώργος Καΐκης, Αθανάσιος Τσιάμης και Αχιλλέας Λιάτος, επισήμαναν χαρακτηριστικά πως “το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι συναίνεση και ανοχή στη σφαγή ή οργάνωση της πάλης για την ανατροπή”, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΚΕ: “είµαστε σε πόλεµο! Θα παραδοθούμε ή θα πολεμήσουμε;”.

Όπως ανέφεραν, το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους, αφού “ήδη από τις κουτσουρεμένες συντάξεις ζουν άνεργα κι απολυμένα παιδιά, εγγόνια και οικογένειες ολόκληρες”. Πρόσθεσαν, μάλιστα, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο νομιμοποιεί τη μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία, τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, αλλά αντίθετα τα επεκτείνει αφού “αποδείχτηκε ο καλύτερος εκτελεστής της διαθήκης τους και επιλέχθηκε να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” για λογαριασμό του κεφαλαίου”.

Επανέλαβαν, δε, τη θέση του ΚΚΕ ότι “το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο βάζει την ταφόπλακα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και σε ότι είχε απομείνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ”, υλοποιώντας έτσι “τον διακαή πόθο της πλουτοκρατίας για ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, που αποτελούσε δικαίωμα δεκαετιών, κατακτημένο με αίμα και θυσίες, γι’ αυτό ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έσπευσαν να στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης”. Καταλήγοντας, κάλεσαν σε ξεσηκωμό εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, Σωματεία και Συλλόγους, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της ταξικής συσπείρωσης Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, επιτροπών αγώνα και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για να αποσυρθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, τονίζοντας εμφαντικά ότι “όσο δεν βλέπουν ισχυρή λαϊκή αντίσταση, τόσο πιο αδίστακτοι θα γίνονται…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης