Τρίκαλα – Ανά δεκάδες τα βρεφικά γάλατα στα φαρμακεία! Reviewed by Momizat on . Μπροστά στις κλειστές τράπεζες, οι Τρικαλινοί έσπευσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα στα φαρμακεία της πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τ Μπροστά στις κλειστές τράπεζες, οι Τρικαλινοί έσπευσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα στα φαρμακεία της πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τ Rating: 0

Τρίκαλα – Ανά δεκάδες τα βρεφικά γάλατα στα φαρμακεία!

farmakeio.oura

Μπροστά στις κλειστές τράπεζες, οι Τρικαλινοί έσπευσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα στα φαρμακεία της πόλης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Τρικάλων κ. Νίκο Μάνο, η κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση χθες, αφορούσε κυρίως βρεφικά γάλατα τα οποία με βάση τη διάθεση των ημερών πιθανότατα να οδηγηθούμε σε ελλείψεις. Γονείς, αγόραζαν βρεφικά γάλατα και ειδικά εκείνα που έχουν να κάνουν με εξειδικευμένη σύσταση, ώστε να καλύψουν για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα βρέφη τους. Σε ότι αφορά στα φάρμακα, ναι μεν υπήρξε μια αύξηση στη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών αλλά σχετικά περιορισμένη. Σύμφωνα με τον κ. Μάνο σε αυτή την περίπτωση αναμένεται μεγαλύτερο κύμα στα φαρμακεία μετά την 1η του μήνα, ώστε να μπορούν να συνταγογραφήσουν.

Ο προβληματισμός σε ότι αφορά στη διάθεση φαρμάκων βέβαια περισσεύει. Ήδη οι ελλείψεις σε πολλά σκευάσματα εντοπίζονται διαχρονικά πλέον τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα, αφού οι φαρμακοποιοί οδηγούνται σε έλλειψη ρευστότητας, με τις βιομηχανίες και φαρμακαποθήκες να απαιτούν την προκαταβολή των χρημάτων για να προμηθεύσουν με φάρμακα την αγορά, κάτι που σε μια παρατεταμένη οικονομική δυστοκία δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό.

εφημερίδα – ΕΡΕΥΝΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή