"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τρίκαλα – Ανακύκλωση γυαλιού και γυάλινων συσκευασιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα περίοδο στην ανακύκλωση εγκαινιάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Δεκαέξι «καμπάνες» σε ισάριθμα κεντρικά σημεία της πόλης, θα «φιλοξενούν» πλέον προς ανακύκλωση και γυαλί. Μπουκάλια, ποτήρια και οτιδήποτε γυάλινο, θα τοποθετείται από καταστηματάρχες και πολίτες στους ειδικούς κάδους (τις «καμπάνες») και στη συνέχεια θα οδεύουν προς ανακύκλωση. Το συγκεκριμένο βήμα σχεδιάστηκε προσεκτικά, καθώς ο Δήμος υλοποίησε τη δέσμευσή του για επέκταση της ανακύκλωσης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες της κοινωνίας.
Ετσι, ήρθε σε συμφωνία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σχεδιάζοντας την ανακύκλωση γυαλιού. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι οι γυάλινες συσκευασίες, αν δεν διαχωριστούν, πετάγονται στον κοινό κάδο απορριμμάτων. Πλέον, ο τρικαλινός πολίτης και ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει τις «καμπάνες» σε συγκεκριμένα σημεία και να συμβάλλει στο καθαρότερο περιβάλλον. Επειδή, μάλιστα, μεγάλος όγκος γυάλινων συσκευασιών απορρίπτονται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθημερινότητας & Καθαριότητας κ. Δημήτρης Βασταρούχας απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών.

Σε αυτή, επισημαίνεται ότι, μετά την τοποθέτηση των «καμπάνων», «θα ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές επισκέψεις για εσάς και το προσωπικό των επιχειρήσεων σας. Παρακαλούμε να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες στους υπαλλήλους της επιχείρησής  σας ώστε να αποθέτετε στο εσωτερικό των μπλε κωδώνων συλλογής γυαλιού τις ποσότητες γυάλινων συσκευασιών που συλλέγονται  χωριστά  στην επιχείρησή σας  κατά τη διάρκεια κάθε εργάσιμης ημέρας».

Και καταλήγει: «Η συνεργασία σας κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος».
Αυτή η συνεργασία είναι απαραίτητη από τους τρικαλινούς/ες, προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στη διαμόρφωση όρων καθαρότερου περιβάλλοντος. Τα σημεία στα οποία τοποθετήθηκαν οι 16 συγκεκριμένοι κάδοι (μικρότερου ύψους, πιο πλατιοί και επίσης μπλε χρώματος) είναι:   
– Ασκληπιού και Θεμιστοκλέους
– πλατεία Χατζηπέτρου
– Ασκληπιού και Γαριβάλδη
– Ασκληπιού πεζόδρομος (τρεις)
– Βύρωνος και Γαριβάλδη
– Βύρωνος και ΚΑνούτα
– πλατεία Μακαρίου (Δεσποτικό)
– Στρατηγού Σαράφη (ανάμεσα στα καταστήματα Σουίτα και Μανδραγόρας)
-Στουρνάρα και Ανδρούτσου
– ΟΤΕ
– όπισθεν ΟΤΕ
– Καραϊσκάκη και Τιουσόν
– Κονδύλη και Αθ. Διάκου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης