"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34.9 C
Trikala

Τρίκαλα: Γαλαξιακή… διάκριση και 2η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τους “Ρομποτικούς Αστροναύτες “

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε η εξερεύνηση του Γαλαξία από 5 Τρικαλινούς μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, αναδεικνύοντας τις δεξιότητες αλλά και την φαντασία τους στις Ρομποτικές κατασκευές, αποσπώντας την διάκριση και την 2η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου.

TriRoboNauts

Η Τρικαλινή μαθητική ομάδα “TriRoboNauts”, δύο αγόρια και δύο κορίτσια της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου και ένας μαθητής της Γ’ τάξης του 5ου Δημοτικού σχολείου, κατάφεραν αρχικά να προκριθούν στις 50 καλύτερες Ομάδες από τις 350 που δήλωσαν συμμετοχή από όλη τη χώρα, παίρνοντας την πρωτιά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Θεσσαλίας που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Λάρισας, ανάμεσα στις 23 συμμετοχές και μοναδική από τα Τρίκαλα.

Τρίκαλα: Γαλαξιακή… διάκριση και 2η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τους “Ρομποτικούς Αστροναύτες “

Οι ομάδες χρησιμοποίησαν εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα έπρεπε να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού με τίτλο “Ο Γαλαξίας μας”, κάνοντας χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch. Υλικά των παιδιών ήταν τα εκπαιδευτικά πακέτα LEGO WeDo, καθώς και άλλα όπως επεξεργαστές, αισθητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Η Τρικαλινή μαθητική Ομάδα εξερεύνησε τον Γαλαξία κατασκευάζοντας μία βάση στον πλανήτη Άρη, από τον οποίο ξεκινούν οι αποστολές. Μία διαστημική βάση έχοντας γύρω της πλανήτες και δορυφόρους, με όλα τα αναγκαία μέσα για την επιβίωση και την εξερεύνηση, όπως τον σταθμό εκτόξευσης και το Κέντρο επικοινωνιών, τον συλλέκτη πετρωμάτων και το ρομποτικό όχημα μεταφοράς τους, το θερμοκήπιο και το Κέντρο παραγωγής οξυγόνου, ακόμη και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα σε βουνό στον πλανήτη Άρη. Ένας εικονικός κόσμος φτιαγμένος από τους “Ρομποτικούς Αστροναύτες” Φώτη Ρουμελιώτη, Νεκτάριο Σιώμο, Στεφανία Σπάχου και Γαλήνη Σταφυλά, όλοι από την Ε” τάξη του 2ου Δημοτικού σχολείου, καθώς τον μικρότερο της παρέας Βασίλη Σταρίδα, από την Γ” τάξη του 5ου Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριάς τους – καθηγήτριας Πληροφορικής Ελευθερίας Καραγιώργου, ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας την 2η θέση στον τελικό του Διαγωνισμού που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη Αττικής. Ο τελικός περιελάμβανε τρεις κρίσεις των έργων, η πρώτη για την πρόκριση στην 18άδα, η δεύτερη για την πρόκριση στην εξάδα και η τρίτη για την τελική κατάταξη, με την Τρικαλινή Ομάδα να παίρνει την δεύτερη θέση και τα μέλη της να κερδίζουν συμβολικά από ένα tablet καθώς και μία δωροεπιταγή για την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM), με την υποστήριξη της COSMOTE.

TriRoboNautsTriRoboNautsTriRoboNauts

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης