Τρίκαλα: Δημότες εναντίον Δήμου για το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο “Ατλάντικ Reviewed by Momizat on . Σε τεταμένο κλίμα και με έντονες αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών του “Δέλτα” Λαρίσης, φτάνοντας ακόμη και σε προσωπικές λεκτικές επιθέσεις προς δημοτικο Σε τεταμένο κλίμα και με έντονες αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών του “Δέλτα” Λαρίσης, φτάνοντας ακόμη και σε προσωπικές λεκτικές επιθέσεις προς δημοτικο Rating: 0

Τρίκαλα: Δημότες εναντίον Δήμου για το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο “Ατλάντικ

Τρίκαλα: Δημότες εναντίον Δήμου για το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο “Ατλάντικ

Σε τεταμένο κλίμα και με έντονες αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών του “Δέλτα” Λαρίσης, φτάνοντας ακόμη και σε προσωπικές λεκτικές επιθέσεις προς δημοτικούς συμβούλους, διεξήχθη η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, στην οποία το Σώμα κλήθηκε να συζητήσει τη δημιουργία του Κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο του πρώην σούπερ μάρκετ “Ατλάντικ”.

Αντιδράσεις-Τρίκαλα-πρόσφυγες-κάτοικοι-Κέντρο φιλοξενίας

Οι συνεχείς παρεμβάσεις των αντιδρώντων κατά τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων, οδήγησε μάλιστα σε υποχρεωτική διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η συζήτηση. Ο χώρος του “Ατλάντικ” έχει επιλεγεί ως Κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, σε 60 κοντέινερ χωρητικότητας 6-8 ατόμων, διαδικασίες τις οποίες έχει αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως και το κόστος των εργασιών για τις απαιτούμενες λειτουργικές υποδομές. Οι αντιρρήσεις κατοίκων και επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει πάνω από 300 υπογραφές και στρέφονται με εξώδικα εναντίον του Δήμου, ζητώντας από τη δημοτική αρχή “προστασία των ίδιων και των περιουσιών τους”, εστιάζονται -όπως υποστήριξαν- στις “συνθήκες παραμονής των προσφύγων στον συγκεκριμένο χώρο…”. Ωστόσο, με πρωτοφανή τρόπο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αμφισβήτησαν όχι μόνο ομόφωνες αποφάσεις της Διαπαραταξιακής επιτροπής για την επιλογή του χώρου αλλά και “τα κυριαρχικά δικαιώματα του Δήμου και τις αρμοδιότητές του ως φορέας της Αυτοδιοίκησης”, προκαλώντας τη θεσμική λειτουργία του αιρετού οργάνου και των ίδιων των δημοτικών συμβούλων. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώθηκε και στις τοποθετήσεις των τελευταίων, σχεδόν καθολικά, στη βάση της “αυτοσυγκράτησης και τις βασικές αρχές του ανθρωπισμού, αποφεύγοντας μισαλλόδοξες απόψεις και ξενοφοβικές ή ρατσιστικές αντιλήψεις…”. Σύσσωμο, δε, το Δημοτικό Συμβούλιο, υπερασπίστηκε την άποψη ότι “παρά τη λανθασμένη πολιτική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, εθνικά και ευρωπαϊκά, η Αυτοδιοίκηση καλείται να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί, στηρίζοντας τις δομές προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εθελοντές και πολίτες να κυριαρχήσει η νηφαλιότητα και η ομαλή συμβίωση της τοπικής κοινωνίας με του πρόσφυγες…”, όπως έγινε και στο παρελθόν δύο φορές, κάνοντας χρήση του κλειστού Αθλητικού Γυμναστηρίου Μπάρας και του αναψυκτηρίου στο Φρούριο της πόλης.

Αντιδράσεις-Τρίκαλα-πρόσφυγες-κάτοικοι-Κέντρο φιλοξενίας

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα
Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα

Αντιδράσεις-Τρίκαλα-πρόσφυγες-κάτοικοι-Κέντρο φιλοξενίας

 ert.gr
Aλέξανδρος Ζαούτσος

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή