"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τρίκαλα: “Διαπλοκή, συμφωνίες και τυχοδιωκτισμό” παρατάξεων κατήγγειλε η Δ.Α.Σ. στο Εργατικό Κέντρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ για τα τεκταινόμενα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, εκφράστηκαν τα δύο εκλεγμένα μέλη της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Δ.Α.Σ.) Γιώργος Λιατίφης και Πέτρος Τσίγκας, δηλώνοντας και τον προβληματισμό τους για την απόφαση να οριστεί προσωρινή Διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο από το Πρωτοδικείο, με μέλη μόνο των παραπάνω παρατάξεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το απόγευμα, τα δύο μέλη της Δ.Α.Σ., παρουσία και άλλων αντιπροσώπων της παράταξης, έκαναν λόγο για “τυχοδιωκτική τακτική της ΑΣΚΕ (ΔΑΚΕ) και της ΠΑΣΚΕ που έσυραν το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα σε επικίνδυνα μονοπάτια, σε τακτικές και μεθόδους όπου τα δικαστήρια αντικαθιστούν τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος”, αφού 8 μήνες μετά τις εκλογές δεν συγκροτήθηκε σε σώμα το εκλεγμένο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου.

“Τα παιχνίδια που παίζονται τόσους μήνες στις πλάτες των εργαζόμενων των Τρικάλων και των Σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, με πρωταγωνιστές τις δύο συγκεκριμένες παρατάξεις του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος, έχουν εκφραστεί πλέον με τον πιο επικίνδυνο τρόπο, αναδεύοντας στην επιφάνεια τη σαπίλα και τη μπόχα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού”, τόνισαν χαρακτηριστικά. Τις κατήγγειλαν, δε, ευθέως για τυχοδιωκτισμό “αφού διαγκωνίζονταν τις καρέκλες στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου με σκοπό όχι το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά για το ποιος θα στρογγυλοκάτσει καλύτερα στις προεδρικές καρέκλες και θα τις ιδιοποιείται πιο αποτελεσματικά”, μιλώντας για “μεταξύ τους διαπλοκή και μυστικές συμφωνίες για το μοίρασμα των θέσεων”, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι δέχονται ανελέητη επίθεση από την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου.

Τα μέλη της Δ.Α.Σ. αναφέρθηκαν εκτενώς στην απόρριψη της πρότασής της για αντιπροσωπευτικό προεδρείο “με βάση την αρχή της κατανομής των αξιωμάτων που προβλέπει το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, οδηγώντας τις εξελίξεις στις δικαστικές αίθουσες με τον διορισμό προσωρινής διοίκησης 6μηνης θητείας”. Επιπλέον, εξέφρασαν προβληματισμούς και ερωτηματικά για την απόφαση του Πρωτοδικείου να δεχτεί αυτούσια την πρόταση των παρατάξεων ΑΣΚΕ και ΠΑΣΚΕ για διορισμό νέας Διοίκησης, χωρίς να περιλαμβάνει κανένα από τα εκλεγμένα μέλη της Δ.Α.Σ., τη στιγμή, δε, που κανένα μέλος από τα 13 δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του και το δικαστήριο θα μπορούσε να ορίσει μόνο προσωρινό προεδρείο που θα οδηγήσει το Εργατικό Κέντρο σε νέο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο.

Στο ίδιο θέμα συμπλήρωσαν με έμφαση ότι “μεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί και η ταχύτατη εκδίκαση της υπόθεσης και μάλιστα εν μέσω κηρυγμένης αποχής των δικηγόρων, παίρνοντας εξαίρεση, με την εκδίκασή της να γίνεται την παραμονή της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 4ης Φλεβάρη”.

Με βάση όλα τα παραπάνω, κάλεσαν τους Τρικαλινούς εργαζόμενους να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, βάζοντας στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, καλώντας τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να συμμετάσχουν στην ανοιχτή σύσκεψη που καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο την ερχόμενη Τρίτη 23 Φεβρουαρίου με σκοπό τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στο Νόμο για το Ασφαλιστικό και το συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

ERGATIKO KENTRO (2)

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης