"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Τρίκαλα: Εκτός Νοσοκομείου οι εργολαβίες καθαριότητας – Προκηρύσσονται ατομικές συμβάσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

nosokomeio1

Θέμα χρόνου είναι πλέον η “απεξάρτηση” των ιδιωτών-εργολάβων που αναλάμβαναν τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Νοσοκομείο Τρικάλων, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος να προχωρήσει στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργαζομένων, μέσα από σχετική προκήρυξη.

Η διαδικασία θα “τρέξει” από την ερχόμενη εβδομάδα και αφορά 39 θέσεις, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας -σε πρώτη φάση- μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πρόκειται για το δεύτερο Νοσοκομείο της χώρας, μετά της Καλαμάτας, στο οποίο σταματά η οποιαδήποτε εμπλοκή εργολάβων – ιδιωτών, τουλάχιστον ως προς τον τομέα καθαριότητας, με ευνοϊκά μάλιστα προσδοκόμενα οικονομικά αποτελέσματα, αφού εκτιμάται ότι το κόστος για τις ίδιες παρεχόμενες υπηρεσίες ως προς τον αριθμό των εργαζομένων, θα είναι μειωμένο τουλάχιστον κατά 30%.

Εκμεταλλευόμενη σχετική (ανενεργή έως τώρα) Νομοθετική ρύθμιση του 2015, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων αποφάσισε να προχωρήσει σε σχετική προκήρυξη για τις 39 θέσεις, για τις οποίες το προβλεπόμενο ωράριο των απασχολούμενων θα είναι (βάσει των ατομικών συμβάσεων) 8ωρο, 6ωρο ή 5ωρο, ανάλογα με τις ανάγκες καθαριότητας που καθορίζονται σε Κλινικές ή Τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ωστόσο, τα εργασιακά δικαιώματα των προσληφθέντων θα είναι ευνοϊκότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς. Αφενός ως προς τη σταθερή μηνιαία καταβολή μισθοδοσίας δεδομένου ότι θα υπάρχει εγκεκριμένη προβλεπόμενη δαπάνη, αφετέρου γιατί αναγνωρίζονται στοιχεία όπως τα έτη προϋπηρεσίας αντίστοιχης απασχόλησης και η οικογενειακή κατάσταση, για τον καθορισμό του μισθού της ατομικής σύμβασης.

Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη, η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων θα είναι πιθανότατα 10 ημέρες (από την ημερομηνία της δημοσίευσης), ενώ σημαντικό ρόλο για την μοριοδότηση των ενδιαφερομένων θα παίξει η προϋπηρεσία στον συγκεκριμένο τομέα, σε Νοσοκομεία ή άλλες δομές Υγείας.

Aλέξανδρος Ζαούτσος

ert.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης