Στα Τρίκαλα εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια – συμμετείχαν και τρεις ανήλικοι Reviewed by Momizat on .  Συνελήφθησαν εννέα μέλη της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσει  Συνελήφθησαν εννέα μέλη της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσει Rating: 0

Στα Τρίκαλα εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε σπίτια – συμμετείχαν και τρεις ανήλικοι

ÁÕÔÏÊÔÏÍÉÁ ÃÁËËÏÕ ÕÐÇÊÏÏÕ ÓÔÏÕÓ ÁÌÐÅËÏÊÇÐÏÕÓ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

 Συνελήφθησαν εννέα μέλη της, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Τρία από τα μέλη της ομάδας είναι ανήλικοι και αναζητούνται οι γονείς τους, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

 Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά πέντε διαρρήξεις οικιών

 

astinomia

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, ενδεκαμελής εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στην διάπραξη διαρρήξεων οικιών στην πόλη των Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή της.

 

Συνελήφθησαν εννέα από τα μέλη της, έξι ενήλικοι και τρεις ανήλικοι, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα δύο, ηλικίας 17 και 18 ετών, καθώς και οι γονείς των ανηλίκων μελών της ομάδας για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

 

Σε βάρος των έντεκα μελών της ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

 

Ειδικότερα, χθες (21-08-2015) το απόγευμα στα Τρίκαλα, συνελήφθησαν αρχικά έξι από τα μέλη της ομάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν κοσμήματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

 

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα κοσμήματα την ίδια ημέρα από την οικία 79χρονης ημεδαπής, με αποτέλεσμα αυτά να κατασχεθούν και να αποδοθούν στη νόμιμη δικαιούχο.

 

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε η συμμετοχή επιπλέον πέντε ατόμων στην ομάδα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη άλλων τριών μελών, ενώ τα υπόλοιπα δύο  αναζητούνται.

 

Διακριβώθηκε, επίσης, ότι η ομάδα είχε συγκροτηθεί από τις αρχές του τρέχοντος μήνα με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών οικιών.

 

Πιο συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά πέντε περιπτώσεις κλοπών από οικίες στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή της πόλης, οι οποίες τελέστηκαν κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο περίπου.

 

Ως προς τα κλοπιμαία, πρόκειται για χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, τρόφιμα και ποτά.

 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή