Τρίκαλα: Εξελίξεις αναμένει και “δημιουργεί” η ΔΗΜΑΡ Reviewed by Momizat on . Εξαιρετικά χρήσιμη η σημερινή συνέντευξη – συνεύρεση με τρεις βουλευτές και μία υποψήφια ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ. Ναι μεν η συνάντηση με τους δημοσιογράφους ήταν Εξαιρετικά χρήσιμη η σημερινή συνέντευξη – συνεύρεση με τρεις βουλευτές και μία υποψήφια ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ. Ναι μεν η συνάντηση με τους δημοσιογράφους ήταν Rating: 0

Τρίκαλα: Εξελίξεις αναμένει και “δημιουργεί” η ΔΗΜΑΡ

Τρίκαλα: Εξελίξεις αναμένει και “δημιουργεί” η ΔΗΜΑΡ

Εξαιρετικά χρήσιμη η σημερινή συνέντευξη – συνεύρεση με τρεις βουλευτές και μία υποψήφια ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ.

Ναι μεν η συνάντηση με τους δημοσιογράφους ήταν σε γνωστό τσιπουράδικο της πόλης, αλλά οι βουλευτές που συνόδευαν τον τρικαλινό Γ. Κυρίτση, Γ. Πανούσης (Α Αθήνας), Δημ. Αναγνωστάκης (Ευβοίας), Θ. Ψύρρας (Λάρισας), «έβγαλαν» ειδήσεις.

Η πρώτη, ότι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές. Δεν διευκρινίστηκε, ποιες ακριβώς, διότι αλλιώς θα ονομάζονταν Κάλχας, Τειρεσίας, Κασσάνδρα, Αμφιάραος ή κάπως έτσι.

Η δεύτερη, ότι η ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται, με βάση προγραμματική σύγκλιση – αυστηρή – να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, αλλά όχι αυτή. Σε ερώτησή μας, αν νοείται ο ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση δεν ήταν ούτε θετική ούτε αρνητική. Προέχει ο προγραμματικός  λόγος.

Η τρίτη, ότι ο λόγος ψήφισης της ΔΗΜΑΡ είναι διπλός: από τη μια, ο φραγμός στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, από την άλλη, το εμπόδιο στον αριστερό λαϊκισμό.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που η ΔΗΜΑΡ ως κόμμα και ελάχιστα ως προσωπική στρατηγική ενός εκάστου των στελεχών, εξόρμησε σε όλη τη χώρα, με κλιμάκια συναποτελούμενα από βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές (τα Τρίκαλα, λόγω Κουβέλη και Κυρίτση, είχαν την τιμητική τους).

Η τέταρτη είδηση, αφορούσε στο ότι αυτό που έρχεται, αυτό που επιδιώκεται, είναι η αλλαγή των πολιτικών και των συσχετισμών.

Πιο ορθά, όπως το περιέγραψε ο κ. Πανούσης, «η ΔΗΜΑΡ είναι η γέφυρα στο νέο», αφού «με εξηντάρηδες, ποτέ δεν έγιναν αλλαγές».

Από κει και πέρα, ακούστηκαν με αρκετή σύμπνοια οι απόψεις του κόμματος, αλλά και προσωπικές απόψεις.

  1. Σε όλα τα κόμματα μάχεται το παλιό με το καινούριο (Πανούσης)
  2. Στη διάρκεια της συγκυβέρνησης, καταπάτησαν (Βενιζέλος – Σαμαράς) τις κόκκινες γραμμές. (Κυρίτσης)
  3. Δεν απολογούαστε για τη συγκυβέρνηση, κάνουμε απολογισμό (Αναγνωστάκης, Κυρίτσης)
  4. Υπάρχει ασάφεια στον κεντροαριστερό χώρο (Αναγνωστάκης)
  5. Όχι σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με αυτό το συντηρητικό πρόσημο (Αναγνωστάκης)
  6. Το «Ποτάμι» είναι αρκετά θολό. Είναι νέα κίνηση, δοκιμάζεται, ας προσδιορίσει τι πρεσβεύει (Αναγνωστάκης)
  7. Το ηθικό πλεονέκτημα της ΔΗΜΑΡ είναι ότι δεν κυβέρνησε (ενν. με μια «κανονική» κυβέρνηση) Πανούσης

Από κει και πέρα, αίσθηση προκάλεσε η εκ νέου επίθεση Πανούση στον Μανιτάκη, καθώς ο πρώτος, «πρύτανης» των εγκληματολόγων, ανέφερε πιο ξεκάθαρα πλέον, ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο δεύτερος δεν του έδειξε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Επίσης, αναρωτήθηκε, τι αριστεροί ήταν αυτοί που μπήκαν στην κυβέρνηση…

Από κει και πέρα, σημασία είχε η παρουσία και του Θ Ψύρρα, του βουλευτή άρισας, ο οποίος συνόδευε την υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματος, Κατερίνα Κόσσυβα, από την Κρανιά Ελασσόνας. Ολοι τους, μαζί με μέλη της ΝΕ της ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής τον γραμματέα κ. Παππά, είχαν από νωρίς επαφές στα Τρίκαλα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη, λείενι για αυτή τη βδομάδα τις επισκέψεις στελεχών του κόμματος στον νομό. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξανάρθει ο κ. Κυρίτσης – ο οποίος απουσιάζει, καθώς έχει «χρεωθεί» κι άλλους νομούς – αλλά άγνωστο παραμένει, εάν μας επισκεφθεί κι άλλο στέλεχος.
Θανάσης Μιχαλάκης
* Στη φωτό από αριστερά οι Κατ. Κόσσυβα, Γ Κυρίτσης. Κ. Παππάς, Θ Ψύρρας, Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Πανούσης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή