"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Τρίκαλα: Εξώδικο κατά της 5ης Υ.ΠΕ. για την μετακίνηση νοσηλευτριών από το Π.Ε.Δ.Υ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με εξώδικο κατά του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου, απαντά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Τρικάλων στη μετακίνηση 4 νοσηλευτριών από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) Τρικάλων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η απόφαση του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ., μόλις την περασμένη Δευτέρα, προκάλεσε τις αντιδράσεις του Συλλόγου, ο οποίος κάνει λόγο για “απόφαση που δεν έγινε με νόμιμη διαδικασία και χωρίς να αιτιολογείται επαρκώς για τους λόγους μετακίνησης των υπαλλήλων εκτός Νομού…”.

Στο εξώδικο γίνεται αναφορά για “απόφαση εξαιρετικά δυσμενής, καθόσον συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των συνθηκών εργασίας” των 4 εργαζομένων, χαρακτηρίζοντάς την όχι μόνο “παράνομη” αλλά και “αυθαίρετη”. Στο κείμενο του εξωδίκου αναπτύσσεται όλο το αιτιολογικό της κίνησης του Συλλόγου κατά του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ., βασιζόμενο σε δεδομένα όπως ότι δεν εξηγήθηκαν επαρκώς οι αυξημένες και επείγουσες ανάγκες για τη μετακίνηση των νοσηλευτριών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, δεν υπήρξε αναφορά στα κριτήρια επιλογής των πρώτων εργαζομένων καθώς επίσης ότι δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν κοινωνικά κριτήρια ή άλλες εναλλακτικές επιλογής προσώπων που θα ήθελαν να εργαστούν στο γειτονικό Νοσοκομείο.

Σε κάθε περίπτωση, με το εξώδικο ζητείται η ανάκληση της απόφασης έως ότου εξεταστούν τα καταγγελλόμενα του Συλλόγου Υπαλλήλων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος μετακίνησης των εργαζομένων από τα Τρίκαλα στη Λάρισα ανέρχεται σε 250 ευρώ περίπου μηνιαίως, όταν η μισθοδοσία τους είναι της τάξης των 750-800 ευρώ, ενώ να σημειωθεί ότι οι 4 νοσηλεύτριες ανέλαβαν υπηρεσία σε πρωινή βάρδια.

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης