"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Επιδρομή στους τραπεζικούς λογαριασμούς…Χιλιάδες κατασχέσεις από Εφορία Τρικάλων , Δήμο Τρικκαίων , ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φόβους για νέα “λουκέτα” στην αγορά εξαιτίας της “καταιγίδας” φόρων που έρχεται να χτυπήσει τους προϋπολογισμούς των πολιτών και των επιχειρήσεων τους επόμενους μήνες εκφράζει ο εμπορικός κόσμος  στα Τρίκαλα ενώ σε  εξέλιξη βρίσκεται η εισπρακτική επίθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη στην εφορία , τον Δήμο Τρικκαίων και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε  καθημερινή βάση συνεχίζεται η αποστολή  από την εφορία Τρικάλων στις τράπεζες  τα  κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών  

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι σήμερα η Εφορία Τρικάλων έχει κατασχέσει 14.000  περίπου τραπεζικούς λογαριασμούς και αν προσθέσουμε το «μπλόκο» 4.218 τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών του δήμου πριν από ένα χρόνο περίπου , τους 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς πάλι από τον Δήμο  προηγούμενα χρόνια  αλλά και τις κατασχέσεις 200 περίπου λογαριασμών από το ΙΚΑ ενώ τραπεζικούς λογαριασμούς «κλειδώνει¨και ο ΟΑΕΕ , το μείγμα γίνεται πλέον εκρηκτικό . 

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 

Ενδεικτικά οι φορολογούμενοι καλούνται:

* Τον τρέχοντα μήνα να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, με ενσωματωμένη την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

* Τον ερχόμενο μήνα πρέπει να εξοφληθεί η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ

* Τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται η καταβολή του φόρου εισοδήματος με την πληρωμή της τρίτης δόσης, ενώ πρέπει να καταβληθεί και η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

* Τον Δεκέμβριο έρχεται η τέταρτη δόση του φόρου ακινήτων, αλλά και τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2017 για Ι.Χ. και μοτοσικλέτες.

Επίσης τον Ιανουάριο 2017 θα πρέπει να καταβληθεί από τους υπόχρεους η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Και πέρα τούτων υπολογίστε ότι από τα μέσα Οκτωβρίου έρχεται η νέα αύξηση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης και του φωτιστικού πετρελαίου (κηροζίνη) θέρμανσης από 230 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο, που θα αυξήσει την τιμή του τουλάχιστον κατά 10 λεπτά και του αγροτικού πετρελαίου.

Επιβαρύνσεις σημαντικές που αν συνυπολογιστούν με τις προηγηθείσες αυξήσεις των έμμεσων φόρων, που ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου με αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, προκαλούν πονοκέφαλο.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου αυξήθηκε ο ΦΠΑ από 23% σε 24%, επιβλήθηκε τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, άλλαξε ο τρόπος ταξινόμησης των οχημάτων, αυξήθηκε ο ΕΦΚ που επιβάλλεται στην μπίρα, ενώ από τον προσεχή Ιανουάριο καραδοκεί η αύξηση του φόρου μερισμάτων από 10% σε 15%, επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας ύψους 5%, φόρος κατανάλωσης στον καφέ, αύξηση του ΕΦΚ αμόλυβδης βενζίνης από 670 σε 700 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, αύξηση σε 26% από 20% του συντελεστή του αναλογικού φόρου των τσιγάρων κ.α. Αναπόφευκτα συνεπώς οι μειώσεις των εισοδημάτων θα συνεχιστούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατανάλωση, για τους τζίρους των επιχειρήσεων, για τις θέσεις εργασίας αλλά και για τις εισπράξεις του Δημοσίου, που για να βρίσκονται εντός στόχου πρέπει ο ελεγκτικός μηχανισμός να είναι σε διαρκή εγρήγορση.

Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι να πάρουν τα τελικά στοιχεία των εισπράξεων του Αυγούστου θα “κάθονται στα κάρβουνα”. Από αυτά θα φανεί αν τελικά ήταν πρόσκαιρη η πτώση των φορολογικών εσόδων τον Ιούλιο ή αποκτά τάση και δυναμική.

Να μη ξεχνάμε ότι από την πορεία των εσόδων τον Αύγουστο αλλά κυρίως τον Σεπτέμβριο(λόγω του ΕΝΦΙΑ) θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό και η συνολική επιτυχία ή αποτυχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και η ενεργοποίηση του περιβόητου “κόφτη” που προβλέπεται στο ελληνικό πρόγραμμα. Για να μην ενεργοποιηθεί ο “κόφτης” θα πρέπει φέτος να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,5% του ΑΕΠ και το μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι κατά κύριο λόγο οι εξοντωτικοί φόροι που επιβλήθηκαν και αυτοί πρόκειται να επιβληθούν. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης