"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Η Έλενα Ράπτη για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κ.Έλενα Ράπτη είναι η συντονίστρια της Ελληνικής καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» ( η καμπάνια  γίνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης) που έχει αυτό ακριβώς το αντικείμενο και πήρε το όνομά της, όπως η ίδια σημείωσε, από το γεγονός ότι ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων και κεντρική ομιλήτρια ήταν η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας της Δ.Α. Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Σοφία Αλεστά.

Στην εισήγησή της η Έλενα Ράπτη παρουσίασε τα εργαλεία ενημέρωσης των παιδιών, κυρίως 4 και πάνω ετών λέγοντας ότι επιχειρείται να περάσουν σε αυτά τα μηνύματα μέσα από κινούμενα σχέδια και ιστορίες κατάλληλα προσαρμοσμένες.

Ακολούθως ανακοίνωσε ότι με βάση έρευνα στην χώρα μας το 16% των παιδιών έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Στόχος μας, υπογράμμισε η κ. Ράπτη είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ασφαλείας από δύο άτομα. Ένα μέσα στο σπίτι, στο οποίο θα μπορεί να απευθυνθεί το παιδί αν αντιμετωπίσει προβλήματα έξω από αυτό και ένα έξω από το σπίτι για την αντίθετη περίπτωση.

Στο σημείο αυτό επέστησε την προσοχή στο γεγονός πως στις περισσότερες των περιπτώσεων η σεξουαλική κακοποίηση προέρχεται από άτομο του οικογενειακού συγγενικού φιλικού περιβάλλοντος του παιδιού και είναι πρόσωπο που το παιδί εμπιστεύεται. Τέλος αναφέρθηκε και στο πως πρέπει να λειτουργήσουν οι γονείς και συγγενείς σε περίπτωση διαπίστωσης σεξουαλικής κακοποίησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης