"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Τρίκαλα – Η κυριαρχία των πελατών του πολιτικού συστήματος

lafarm

Σχετικά άρθρα

‘Ολοι σε τούτο τον τόπο κρίνουμε αυστηρά τους πολιτικούς,αλλά αρνούμαστε να κρίνουμε τους εαυτούς μας που τους εκλέγει.
Από ποιες πολιτικές φυλές και πια συμφέροντα (ατομικά και συλλογικά) όμως αποτελείται το εκλογικό σώμα ;
Ας πάρουμε ως αντιπροσωπευτικό δείγμα τον νομό Τρικάλων, όπου το κύριο χαρακτηριστικό που διαθέτει, είναι το υψηλό ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων ( κυρίως ένστολων ) και την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει, της κυριαρχίας στο δημόσιο βίο,  των πολιτικών τζακιών.
Και τα δυο αυτά στοιχεία, έχουν άμεση σχέση με το καθεστώς της πελατειακής συναλλαγής που διαμορφώθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, από τον δικομματισμό και τα πολιτικά γραφεία στη περιοχή.
Είναι γνωστό ότι ακόμη και σήμερα ο θεσμός του κομματάρχη (του γνωστού Γκρούεζα του ελλην.κινηματογράφου) ,υφίσταται και παίζει ακόμη σημαντικό ρόλο,στη Δημοκρατική(sic) διαδικασία.
Δυστυχώς για τον πολιτικό μας πολιτισμό, οι πλειοψηφίες διαμορφώνονται από ψηφοφόρους δέσμιους και υποχρεωμένους, σ` ένα πολιτικό σύστημα που προσομοιάζει αυτό των Κοτζαμπάσηδων .
Πολύ απλά, όσο στο τόπο πλειοψηφούν αυτοί που κάποτε αντάλλαξαν την συνείδηση τους, για μια θέση στο δημόσιο ,εις βάρος άλλων που άξιζαν , μην περιμένετε αλλαγή.
Γι αυτούς Δημοκρατία σημαίνει συναλλαγή και το συλλογικό συμφέρον υποτάσσεται πάντα στο ατομικό.
Η πλήρης κυριαρχία τους, στη πολιτική και στη αυτοδιοίκηση στο νομό, ακυρώνει κάθε προσπάθεια φυγής προς τα εμπρός .
Ακόμη και στον κρατικό μηχανισμό, η παρουσία τους αποτελεί τροχοπέδη για την λειτουργία του κράτους και της νομιμότητας.
Το επόμενο διάστημα σ`αυτήν την στήλη , θα παρουσιάσουμε στοιχεία που περιήλθαν στη κατοχή μας, από αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες , για τη παρεμπόδιση   φορολογικών ελέγχων στη περιοχή μας και τις σχέσεις κρατικών λειτουργών, με πολιτικά γραφεία και επαγγελματικούς κλάδους(πχ γιατρούς) .
Δεξιός Ψάλτης

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης