"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Τρίκαλα: Καταγγελία για παράνομη και μη ασφαλή μεταφορά μαθητών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία για μεταφορά μαθητών Δημοτικού χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια και την τήρηση της κείμενης Νομοθεσίας χειρίζονται αρμόδιες Υπηρεσίες στα Τρίκαλα, φτάνοντας ενδεχομένως και στην Εισαγγελία.

Η υπόθεση αφορά στο 6ο Δημοτικό σχολείο, οι μαθητές τους οποίου, λόγω του νέου διδακτηρίου που κατασκευάστηκε στην περιοχή όπισθεν του Νεκροταφείου Αγίου Κωνσταντίνου, απαιτήθηκε να μεταφέρονται με λεωφορείο, διαδρομή -περίπου δύο χιλιομέτρων- η οποία εκτελείται σχεδόν από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα έγινε από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας προκειμένου να εξυπηρετήσει γονείς -και μαθητές- με πρωινή αφετηρία το παλιό διδακτήριο του 6ου Δημοτικού, το οποίο βρίσκεται εντός του κεντρικού πολεοδομικού ιστού της πόλης, σημείο όπου και θα επιστρέφουν οι μαθητές μετά τη λήξη του ωραρίου.

Η λύση δόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αρμόδια Υπηρεσία της οποίας διεκπεραίωσε την “διαγωνιστική διαδικασία”, με το δρομολόγιο να ανατίθεται σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Προ μερικών ημερών, η Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων Κεντρικής Ελλάδος προχώρησε σε καταγγελία προς την Τροχαία Τρικάλων, κάνοντας λόγο για “παράνομη μεταφορά” βάσει των σχετικών Νόμων και αποφάσεων του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, αλλά και τον σχετικών διατάξεων περί μεταφοράς μαθητών.

Επιπλέον, πάντα με βάση της έγγραφη καταγγελία, η Ομοσπονδία μιλά για “κίνδυνο της ζωής των μαθητών που μεταφέρονται (στοιβάζονται) με το συγκεκριμένο ακατάλληλο λεωφορείο”, αφού ως “αστικού τύπου λεωφορείο” δεν τηρεί τις προδιαγραφές ζωνών ασφαλείας, καθισμάτων κ.λπ.

Της σχετικής καταγγελίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολούθησε σχετικός έλεγχος -δύο φορές μάλιστα- από άνδρες του Τμήματος Τροχαίας, Υπηρεσία η οποία διενεργεί και τη σχετική προανακριτική διαδικασία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο έλεγχος των ανδρών της Τροχαίας έγινε σε άλλη αφετηρία από αυτήν που αρχικά είχε επιλεγεί για να επιβιβάζει τους μαθητές προκειμένου να τους μεταφέρει στο σχολείο, άγνωστο με ποιας αρμόδιας Υπηρεσίας απόφαση.

Όλα, δε, τα προαναφερόμενα επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Λάρισας, τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Νομού Τρικάλων Βασίλης Αντωνόπουλος όσο και ο γραμματέας της Ομοσπονδίας

η εικόνα προφίλ του Αλέξανδρος Ζαούτσος

Αλέξανδρος Ζαούτσος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης