Τρίκαλα: Καταγραφή ζημιών στα σχολεία από παγετό και χιόνια – Στόχος να ανοίξουν τη Δευτέρα Reviewed by Momizat on . Η πρόσβαση στα σχολικά διδακτήρια, με αποχιονισμό των δρόμων που οδηγούν σε αυτά, είναι κύριο μέλημα των Δήμων σε όλο το Νομό Τρικάλων, έχοντας πρωτίστως αντιμε Η πρόσβαση στα σχολικά διδακτήρια, με αποχιονισμό των δρόμων που οδηγούν σε αυτά, είναι κύριο μέλημα των Δήμων σε όλο το Νομό Τρικάλων, έχοντας πρωτίστως αντιμε Rating: 0

Τρίκαλα: Καταγραφή ζημιών στα σχολεία από παγετό και χιόνια – Στόχος να ανοίξουν τη Δευτέρα

Τρίκαλα: Καταγραφή ζημιών στα σχολεία από παγετό και χιόνια – Στόχος να ανοίξουν τη Δευτέρα

Η πρόσβαση στα σχολικά διδακτήρια, με αποχιονισμό των δρόμων που οδηγούν σε αυτά, είναι κύριο μέλημα των Δήμων σε όλο το Νομό Τρικάλων, έχοντας πρωτίστως αντιμετωπίσει τα βασικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο που παραμένουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό και με πολλά παράπονα δημοτών ακόμη και εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, σε συνοικίες και φυσικά σε Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι Δήμοι βρίσκονται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου το Σαββατοκύριακο -και εφόσον δεν ενσκήψουν νέα καιρικά φαινόμενα- να εκτελεστούν σχετικές εργασίες από μηχανήματα ή συνεργεία, προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία ακόμη και από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μπουλούμπασης ανέφερε πως “ήδη υπάρχει ένας συντονισμός των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης με τους Δήμους, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε σχετική εντολή στους Διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις ή τα κτίρια των σχολικών μονάδων…”. Σύμφωνα με τον κ. Μπουλούμπαση, “είναι εφικτό να ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία τουλάχιστον στις έδρες των Δήμων, εφόσον ο καιρός δεν παρουσιάσει επιδείνωση και φυσικά αντιμετωπιστούν ζητήματα θέρμανσης και ύδρευσης αν υπάρχουν…”. Αντίθετα, στους Δήμους Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας και δη σε σχολεία ημιορεινών και ορεινών περιοχών, “τα προβλήματα είναι προφανώς περισσότερα και κυρίως σε παλιά σχολικά διδακτήρια και σε αυτά με εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης…”, όπως δηλώνει ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήδη, πάντως, σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα έχει ξεκινήσει από το πρωί η καταγραφή των προβλημάτων ή ζημιών, με την ακριβή εικόνα να έχουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι εντός του επόμενου 24ώρου.
35o Δημοτικό σχολείο Τρικάλων-Χιόνια

 ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή