"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τρίκαλα – ΚΚΕ : «Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε προχθές η συντήρηση του μνημείου του ΚΚΕ στο Περτουλι,λόγω φθορων του χρόνου και των καιρικών συνθηκών, αφιερωμένο στον αντιφασιστικο – απελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ- ΕΛΑΣ και στο Στρατηγείο του ΕΛΑΣ που πρωτολειτουργησε στην περιοχή το καλοκαίρι του 1943.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το Μνημείο δημιουργηθηκε το 2008, στην επέτειο των 90χρονων του ΚΚΕ και τα αποκαλυπτήριά του έγιναν από την Αλέκα Παπαρήγα, Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Έκτοτε έπεσε 3 φορές θύμα βανδαλισμού απο φασιστοειδή και αποκαταστάθηκε άμεσα με τη συμβολή των μελών και φιλων του ΚΚΕ, την υποστήριξη των κατοικων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και των φορέων της τοπικής διοίκησης.

Το Σεπτέμβρη του 2011, στα 70 χρονια από την ίδρυση του ΕΑΜ, έγινε εκδήλωση αποκατάστασης απο την 3ο και πιο καταστροφικό βανδαλισμό, υπήρξε προσπάθεια κατεδάφισης!.

Στην προσπάθεια καλυτερης ανάδειξης του μνημείου απομένει η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, που εχει προγραμματιστεί εντός των επόμενων ημερών.

Είναι μια μικρή συμβολή για να μείνει άσβεστη η μνήμη εκείνου του τιτάνιου λαϊκού αγώνα με αφορμή τα 80 χρόνια από την ιδρυση του ΕΑΜ, την πρόσφατη 77η επέτειο απελευθέρωσης των Τρικάλων και την επέτειο του ΟΧΙ του Ελληνικου Λαού στις 28 Οκτώβρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης