Τρίκαλα – Κλείνουν τα καταστήματα οι έμποροι την Κυριακή 7 Μαΐου Reviewed by Momizat on . Αντιδράσεις στον Εμπορικό κόσμο  έχει προκαλέσει η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόϊκα για άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο, γεγονός που θα ευνοή Αντιδράσεις στον Εμπορικό κόσμο  έχει προκαλέσει η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόϊκα για άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο, γεγονός που θα ευνοή Rating: 0

Τρίκαλα – Κλείνουν τα καταστήματα οι έμποροι την Κυριακή 7 Μαΐου

Τρίκαλα – Κλείνουν τα καταστήματα οι έμποροι  την Κυριακή 7 Μαΐου

Αντιδράσεις στον Εμπορικό κόσμο  έχει προκαλέσει η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόϊκα για άνοιγμα των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο, γεγονός που θα ευνοήσει τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σε βάρος των μικρομάγαζων που δεν θα αντέξουν τον ανταγωνισμό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων απέστειλε ενημερωτική επιστολή – πρόταση προς τα μέλη του για το κλείσιμο καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου ως πρώτη μορφή αντίδρασης για την προτιθέμενη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η επιστολή έχει ως εξής: «O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνει πως δεν συζητά καν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.


Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς σκέφτονται την ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.


Παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα και δεν θα τα παρατήσουμε ούτε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου. Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και των κερδών τους. Kεφάλαια που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία.


Ενόψει όλων αυτών η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και της ΕΣΣΕ είναι ξεκάθαρη: Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς.


Σας καλούμε να συμμετέχετε στην πρώτη μορφή αντίδρασης με κλείσιμο των καταστημάτων σας, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η δύναμή μας τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους θεσμούς.


Παράλληλα καλούμε τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα και τις αλυσίδες των πολυεθνικών στην περιοχή μας, να συνταχθούν στο πλευρό μας και να προτείνουν στις διοικήσεις τους το κλείσιμο των καταστημάτων τους.


Το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους και τους εχθρούς μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή