"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τρίκαλα: Κοινωνικό στήριγμα για 300 οικογένειες και 685 παιδιά στη Θεσσαλία από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πυλώνας υποστήριξης των παιδιών αλλά και των οικογενειών αυτών που έχουν ανάγκη καθημερινής φροντίδας και προστασίας, αποτελεί για τη Θεσσαλία η εθελοντική Οργάνωση “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία στους 15 μήνες λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Επέμβασης.

Μέσα στο 2015 “Το Χαμόγελο του Παιδιού” προσέφερε βοήθεια σε 300 οικογένειες και 685 παιδιά στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας ή σε γειτονικές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, όπως ανέφερε ο συντονιστής της Δομής Γρηγόρης Λιογγαρίδης, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ.

Στην πλειοψηφία των περιστατικών η συνδρομή της εθελοντικής Οργάνωσης ήταν στην παροχή ειδών τροφίμων, ρουχισμού ακόμη και παιχνιδιών στα παιδιά και τα μέλη των οικογενειών τους, με τα σοβαρά περιστατικά, σε επίπεδο Θεσσαλίας, που καλείται έως τώρα να αντιμετωπίσει το Κέντρο Κοινωνικής Επέμβασης να είναι, μεν, σε χαμηλά ποσοστά αλλά σε κάθε περίπτωση να χρήζουν άμεσης υποστήριξης.

Αντίθετα, σε πανελλαδικό επίπεδο, ο κ. Λιογγαρίδης μίλησε για “αυξητική τάση των συμβάντων, αφού από το 2014 με 80.000 υποστηριζόμενα παιδιά και οικογένειες, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε το 2015 τις 95.000…”. Όπως συμπλήρωσε, μάλιστα, “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με την υποστήριξη πολιτών και επιχειρήσεων, κατάφερε να ανταπεξέλθει στη ραγδαία αύξηση των αιτημάτων που δέχτηκε για βοήθεια την τελευταία 5ετία (2011-2015), με τον αριθμό των υποστηριζόμενων παιδιών και οικογενειών να παρουσιάζει αύξηση 312,5%!.

Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζουν και τα στοιχεία της “Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056”, με τις κλήσεις που έγιναν το 2015 να είναι 272.881, δηλαδή 748 κλήσεις ανά ημέρα, εκ των οποίων οι 39.793 κλήσεις αφορούσαν σε σοβαρά θέματα παιδιών.

Ο συντονιστής του “Χαμόγελου του Παιδιού” στη Θεσσαλία αναφέρθηκε και στις παράλληλες δραστηριότητες της Οργάνωσης, όπως στην δράση “Οδυσσέας”, το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, αναπτύσσοντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού, σε θέματα που απασχολούν τα παιδιά και κατά κύριο λόγο την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού εκφοβισμού.

Ο “Οδυσσέας” θα βρίσκεται στα Τρίκαλα την Δευτέρα 7 Μαρτίου και για πέντε ημέρες, τρίτος σταθμός της Κινητής Μονάδας στη Θεσσαλία, αφού έχει ήδη επισκεφθεί την Λάρισα και τον Βόλο και απομένει η πόλη της Καρδίτσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης