Τρίκαλα: Κονδύλι για τον νέο χώρο Κοινωνικών Δομών Reviewed by Momizat on . Πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεταστέγαση δύο Κοινωνικών Δομών που λειτουργούν στα Τρίκαλα, σε μια προσπάθεια να προσφέρουν ολοκληρωμένες και οργανωμένες παροχές Πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεταστέγαση δύο Κοινωνικών Δομών που λειτουργούν στα Τρίκαλα, σε μια προσπάθεια να προσφέρουν ολοκληρωμένες και οργανωμένες παροχές Rating: 0

Τρίκαλα: Κονδύλι για τον νέο χώρο Κοινωνικών Δομών

Τρίκαλα: Κονδύλι για τον νέο χώρο Κοινωνικών Δομών

Πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεταστέγαση δύο Κοινωνικών Δομών που λειτουργούν στα Τρίκαλα, σε μια προσπάθεια να προσφέρουν ολοκληρωμένες και οργανωμένες παροχές σε άπορους δημότες, αποτελεί χθεσινή απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων στα Τρίκαλα, με χρηματοδότηση 223.000 ευρώ μέσω του Ειδικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), έργο για το οποίο δόθηκε η σχετική προέγκριση για τη διενέργεια του διαγωνισμού από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. “Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες των δύο Κοινωνικών Δομών, γι’ αυτό και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής ήταν οι μεταφορά των Δομών από την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, στο κτίριο του Α’ ΚΑΠΗ, στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί κληροδότημα του Αριστοτέλη Αντωνίου …”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τρικκαίων Κωνσταντίνος Ψύχος.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προβλέποντας τις απαραίτητες τεχνικές και οικοδομικές εργασίες για την νέα χρήση του κτιρίου. “Προχωράμε στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου, χρήσιμου για την κοινωνία τωn Τρικάλων και της Θεσσαλίας.

Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του…”, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Τρικκαίων.

Να σημειωθεί ότι μετά τη σύνταξη και υποβολή των τευχών δημοπράτησης από τον Δήμο Τρικκαίων, που είναι και ο φορέας υλοποίησης, καθώς και την σχετική προέγκριση δημοπράτησης, ακολουθεί η έγκριση και δημοσιοποίηση του διαγωνισμού από τον Δήμο Τρικκαίων.

Οι δύο Δομές εκτιμάται, δε, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν σίτιση, πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, ατομική φροντίδα – υγιεινή και ψυχοκοινωνική στήριξη, σε τουλάχιστον 200 ωφελούμενους, σε καθημερινή βάση.

ert

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή