Τρικαλινή αδιαφορία και αυτοδιοικητικός «ωχαδερφισμός»! Reviewed by Momizat on .  Η ποιότητα των νερών του Πηνειού στα πεδινά τμήματα είναι «εξαιρετικά προβληματική» και αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Τελευταίο παράδειγμα , από τις α  Η ποιότητα των νερών του Πηνειού στα πεδινά τμήματα είναι «εξαιρετικά προβληματική» και αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Τελευταίο παράδειγμα , από τις α Rating: 0

Τρικαλινή αδιαφορία και αυτοδιοικητικός «ωχαδερφισμός»!

Τρικαλινή αδιαφορία και αυτοδιοικητικός «ωχαδερφισμός»!

 Η ποιότητα των νερών του Πηνειού στα πεδινά τμήματα είναι «εξαιρετικά προβληματική» και αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια.

Τελευταίο παράδειγμα , από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα ο Πηνειός έχει γίνει «κυλιόμενος βόθρος», με αποτέλεσμα να έχει εξαφανιστεί κάθε ίχνος ζωής στην κοίτη του .

Το πρόβλημα φαίνεται, πλέον, «δια γυμνού οφθαλμού» και η δυσοσμία απλώνεται σε απόσταση και είναι αφόρητη. 

Άμεσος είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού από τα νερά του Πηνειού αρδεύονται εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, πίνουν ζώα και πουλιά, υδρεύονται περιοχές. 

Έτσι, η μόλυνση μεταφέρεται, μέσω της διατροφικής αλυσίδας, στο πιάτο των καταναλωτών, με βαριές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Επειδή ο νόμος θέτει ως υπεύθυνη την εκάστοτε Περιφέρεια θα πρέπει ο Χρήστος Μιχαλάκης να πει επιτέλους τι συμβαίνει.

Ποιοι και γιατί ρυπαίνουν τον Πηνειό και τους παραποτάμους του ; Είναι δυνατόν να μην εντοπίζονται οι υπεύθυνοι ;

Αν δεν το κάνει κινδυνεύουμε να γίνουμε σαν τον Βόλο όπου και εκεί ψάχνουν…. εδώ και χρόνια να βρουν τους υπαίτιους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

“Ωχαδερφική” αδράνεια χαρακτηρίζει και τις δημοτικές αρχές των Δήμων του Νομού Τρικάλων .

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή