"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τρίκαλα: Λεία 10.000 ευρώ για τους απατεώνες με τα δήθεν τροχαία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τουλάχιστον δύο “θύματα” που πείστηκαν τηλεφωνικά από απατεώνες για την εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαίο ατύχημα, έχει επιβεβαιώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, με χρηματική λεία που αγγίζει τις 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο περιστατικά καταγγέλθηκαν στις αστυνομικές αρχές, στις οποίες δόθηκαν πλήρη στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι άγνωστοι δράστες με σκοπό να καρπωθούν χρηματικά ποσά.

Η οργανωμένη σπείρα δρα κατά περίπτωση με διάφορα ψευδή γεγονότα, τηλεφωνώντας σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων, λέγοντας πως συγγενικά τους πρόσωπα ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα. Επιχειρώντας, δε, να πείσουν τα θύματά τους υποδύονται ακόμη και το ρόλο αστυνομικού, παροτρύνοντάς τους να πληρώσουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, προκειμένου το συγγενικό τους πρόσωπο να μην εμπλακεί σε άλλες διαδικασίες.

Σε μία από τις δύο εξακριβωμένες περιπτώσεις, θύμα έπεσε ηλικιωμένο άτομα που διαμένει σε οικισμό πρώην Καποδιστριακού Δήμου που σήμερα ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Τρικκαίων, δίνοντας μάλιστα στους απατεώνες ποσό άνω των 7.500 ευρώ.

Οι έρευνες, πάντως, των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται, προκειμένου να φτάσουν στα πρόσωπα που όχι μόνο αιφνιδιάζουν αλλά και τρομοκρατούν τους πολίτες με τα τηλεφωνήματά τους, ακόμη και νυχτερινές ώρες.

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης