"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

34 C
Trikala

Τρίκαλα – ΜέΡΑ 25 :Νέο success story: Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις!!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το 2009 πριν εισέλθουμε στα μνημόνια το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν 298 δις και το ΑΕΠ ανερχόταν στα 220. Σήμερα, 13 χρόνια και 4 μνημόνια μετά, μετά δηλαδή το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην ολιγαρχία, την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και της κοινωνικής πολιτικής, την θεσμοθέτηση των καρτέλ, όπως αυτό της ενέργειας και των ψευτοαγορών, όπως ο «ΗΡΑΚΛΗΣ», όπου τα funds βυσσοδομούν πάνω στους δανειολήπτες, βγάζοντας τα σπίτια τους στο σφυρί, το ΑΕΠ βρίσκεται στα 190 δις και το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις.


Το δημόσιο χρέος που εκδόθηκε μόνο μέσα στο 2022 ανέρχεται σε 8,2 δις και κατευθύνθηκε εξ ολοκλήρου στους ολιγάρχες της ενέργειας, ελέω του καρτέλ που ονομάζεται «Χρηματιστήριο Ενέργειας».Αποκλειστικά λόγω αυτού του καρτέλ, οι γνωστοί ολιγάρχες πουλάνε το ρεύμα 15 και 20 φορές πάνω από το κόστος, με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μη λένε κουβέντα για το Χρηματιστήριο Ενέργειας που από κοινού το θεσμοθέτησαν.


Διότι οι «επιδοτήσεις» που βλέπουμε στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι επί της ουσίας τα νέα «φέσια» που θα κληθούμε να πληρώσουμε με περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, περαιτέρω φορολόγηση και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μέλλον.


Η κυβέρνηση δανειζόμενη με επιτόκια ύψους 4,5% στο δεκαετές ομόλογο του δημοσίου, δημιουργεί ένα νέο δημοσιονομικό έλλειμμα, όχι για να ενισχύσει τους αδύνατους, ο αριθμός των οποίων μέσα στην κρίση πολλαπλασιάζεται με γεωμετρική πρόοδο, αλλά για να καταστήσει ακόμα πιο βαθύπλουτους τους φίλους της ολιγάρχες επιχειρηματίες, που ενώ η κοινωνία φτωχοποιείται, παρουσιάζουν ακόμα και στους επίσημους ισολογισμούς τους (ας μην φανταστούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα), τεράστια
υπερκέρδη με τριψήφια αυξητική άνοδο.


Όταν μετά τις εκλογές εμφανιστεί η «αναγκαιότητα» για ένα καινούργιο μνημόνιο «εξυγίανσης» της Ελληνικής οικονομίας, οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ποιοι τον χρέωσαν με τέτοιο υπέρογκο και αχρείαστο δανεισμό και γιατί. Και θα πρέπει να το κατανοήσουν πριν πάνε στις επερχόμενες κάλπες.


Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης