"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Τρίκαλα: «Μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης» σε μαθητές

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, εκπαιδευτικοί του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και Εργατικά Σωματεία στα Τρίκαλα διοργανώνουν “μαθήματα ταξικής αλληλεγγύης” σε παιδιά λαϊκών οικογενειών, ανέργων και χαμηλών εισοδημάτων, πρωτοβουλία η οποία στέφθηκε ήδη με επιτυχία, υποστηρίζοντας έως και 45 μαθητές σε ετήσια βάση.

Εκπαιδευτικοί, διορισμένοι, αδιόριστοι ή συνταξιούχοι, καθώς και φοιτητές, συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια, για την οποία μίλησαν -σε συνέντευξη Τύπου- οι εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων Ντίνα Τσούβα (ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών), Δήμητρα Τσιοτινού και Δήμητρα Ζορμπά (Σύλλογος Γυναικών), Ορέστης Κρανιάς (άνεργος εκπαιδευτικός), Νίκος Γεραγόρης (Σύλλογος Βοηθών Λογιστών) και Κώστας Γεραγόρης (Συνδικάτο Οικοδόμων).
“Το κανένας μόνος του στην κρίση, γίνεται πράξη μέσα από τα μαθήματα αλληλεγγύης”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τσούβα, τονίζοντας πως “οι εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για φροντιστήρια, τα οποία η αντιεκπαιδευτική πολιτική και το ανταγωνιστικό σχολείο έχουν αναγάγει σε κομμάτι της εκπαίδευσης”.

“Δεν υποκαθιστούμε το φροντιστήριο, αλλά αντιστεκόμαστε στη βάρβαρη πολιτική και διεκδικούμε το σχολείο των αναγκών μας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ένα ενιαίο σχολείο που να μπορούν να τελειώσουν όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις”, πρόσθεσε. Αναφερόμενη στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης είπε πως “με την κρίση του καπιταλισμού και τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν συναποφασιστεί στην Ε.Ε., επιδεινώνουν τη θέση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων”, ενώ ειδικά στο χώρο της Εκπαίδευσης “η κατάσταση που επικρατεί τσακίζει σήμερα τη δυνατότητα της νεολαίας στη μόρφωση και αύριο τα δικαιώματα στη ζωή και τη δουλειά!…”.

“Διαχωρίζουμε λοιπόν το νόημα της ταξικής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία των άλλων φορέων, σημειώνοντας ότι ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν σαν επαίτες, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την όξυνση της ταξικής πάλης”, κατέληξε η κα Τσούβα.

Για την υλοποίηση των μαθημάτων ταξικής αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί συνάντηση, την ερχόμενη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων (5 μ.μ.) για εγγραφές και περαιτέρω προγραμματισμό, στην οποία προσκαλούνται να πάρουν μέρος γονείς και μαθητές που ενδιαφέρονται. Παράλληλα, δε, καλούνται εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, να συγκεντρώσουν υλικό για τις σχολικές ανάγκες των παιδιών, το οποίο και θα παραδοθεί στα παιδιά με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία που έχουν ορισθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης