Τρίκαλα: Μελωδικό φλΕΡΤ από τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων και την… μαεστρία του Δημήτρη Κτιστάκη Reviewed by Momizat on .     Μία εξαιρετική εμφάνιση, αντάξια της διεθνούς φήμης της, επιφύλαξε στους Τρικαλινούς η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας     Μία εξαιρετική εμφάνιση, αντάξια της διεθνούς φήμης της, επιφύλαξε στους Τρικαλινούς η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας Rating: 0

Τρίκαλα: Μελωδικό φλΕΡΤ από τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων και την… μαεστρία του Δημήτρη Κτιστάκη

Τρίκαλα: Μελωδικό φλΕΡΤ από τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων και την… μαεστρία του Δημήτρη Κτιστάκη

 

 

Μία εξαιρετική εμφάνιση, αντάξια της διεθνούς φήμης της, επιφύλαξε στους Τρικαλινούς η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Χορωδία ΕΡΤ

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (Σ.Φ.Μ.Τ.), προάγοντας για μία ακόμη φορά τον πολιτισμό, έτυχε της θερμής ανταπόκρισης των φιλόμουσων της πόλης, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς τους είδους που απόλαυσαν ένα από τα σημαντικότερα Χορωδιακά Σύνολα της χώρας. Μαγευτικά ακούσματα από 25 χορωδούς, συνοδεία της Φρόσως Αστ. Κτιστάκη στο πιάνο και υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου Δημήτρη Κτιστάκη, ο οποίος συνεργάζεται με τη Χορωδία ως Μαέστρος της από τον περασμένο Ιανουάριο και παράλληλα διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Σ.Φ.Μ.Τ.

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων χαιρέτισε ο κ. Ιωάννης Γεωργιάδης

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων χαιρέτισε ο κ. Ιωάννης Γεωργιάδης

Η ανταμοιβή όλων, το παρατεταμένο χειροκρότημα και τα μπράβο του κοινού, στο οποίο η Χορωδία χάρισε μια μοναδική βραδιά. Η Χορωδία της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1977 από τον Μάνο Χατζιδάκι, Διευθυντή τότε του Τρίτου Προγράμματος της Ραδιοφωνίας, ως “Χορωδία του Τρίτου”, σε συνεργασία με τον Αντώνη Κοντογεωργίου, που υπήρξε ο οργανωτής και βασικός Διευθυντής της έως σήμερα. Με Γενικό Διευθυντή τον Μίκη Θεοδωράκη, την περίοδο 1993-1994, η παρουσία της Χορωδίας στο εξωτερικό έδειξε την μουσική της ποιότητα, πραγματοποιώντας περισσότερες από 40 εμφανίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ και Όπερες, σε χώρες εκτός Ελλάδος. Η Χορωδία ξεκίνησε με 18 μέλη και σήμερα αποτελείται από 55 χορωδούς, ενώ το ρεπερτόριό της αριθμεί πάνω από 900 μουσικές συνθέσεις, δίνοντας ωστόσο και ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις ελληνικών έργων, από τα οποία 46 είναι για Χορωδία και Ορχήστρα.

Χορωδία ΕΡΤΧορωδία ΕΡΤΧορωδία ΕΡΤΧορωδία ΕΡΤ

ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή