"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Με πατέντες οι κάτοικοι έσωσαν τα σπίτια τους, ενώ ο δήμος ζει «στην εικονική του πραγματικότητα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για πολίτες που έτρεχαν «να σώσουν τις περιουσίες τους, να βρίσκουν πατέντες οχύρωσης των σπιτιών και καταστημάτων και η σωτηρία να αφήνεται στην ατομική ευθύνη του καθενός. Μόνο μετά από έντονες αντιδράσεις κατοίκων μετέβησαν αντιδήμαρχοι στον τόπο του εγκλήματος, βάζοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΤ να ξεβουλώνουν με το φτυάρι» κάνει λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τρικάλων.

Παράλληλα τονίζει πως «η δημοτική Αρχή ζει στην εικονική της πραγματικότητα» απαντώντας έτσι στις «δηλώσεις αυταρέσκειας του κ. Δημάρχου ότι “ανταποκριθήκαμε”».

«Η πραγματική ζωή στους δρόμους της πόλης και σε χωριά ήταν τελείως διαφορετική. Τα γνωστά πλέον σημεία επικινδυνότητας (οδός Καλαμπάκας, οδός Μετεώρων, οδός Πατουλιάς, περιοχή Μαβίλη, Μπάρα, Τρίκκη κα) πλημμύρισαν μέσα σε μισή ώρα, η Αγία Κυριακή και τα Μεγάλα Καλύβια θα ήταν πλημμυρισμένα τώρα, αν συνεχιζόταν λίγο ακόμη η βροχή, η Πυροσβεστική είχε δεκάδες κλήσεις για παρέμβαση, η περιβόητη γραμμή βοήθειας του δήμου, το 20000 κώφευε» σημειώνει και προσθέτει πως «είναι φως φανάρι πως το σχέδιο της δημοτικής αρχής είναι “βλέποντας και κάνοντας”, “πάμε κι όπου βγει”. Πώς μπορεί να είναι διαφορετικά όταν στις 18 μέρες από την πρόσφατη καταστροφή δεν ενισχύθηκε καθόλου ο μηχανισμός προστασίας με μέσα και προσωπικό. Είναι ξεκάθαρο ότι με το υπάρχον ελλιπές προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό δε μπορεί να αντιμετωπίσει ο δήμος όχι μόνο σοβαρές αλλά και πιο απλές καταστάσεις».

Συμπληρώνει πως «ο κ. Σακκάς με περίσσεια αυταρέσκεια δηλώνει ότι αντιμετωπίσαμε 60 χιλιοστά (δηλαδή 6 εκατοστά) νεροποντής σε 1 ώρα. Μπορείτε να μας απαντήσετε κ. Σακκά: Ποιο ψηφιακό μαθηματικό μοντέλο της smartcity εξηγεί τη μετατροπή των 6 εκατοστά βροχής από τον ουρανό σε 30 – 50 εκατοστά στους δρόμους της πόλης σε λίγα λεπτά;» και καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «επειδή στη ζωή τα πράγματα είναι πιο απλά να σας προτείνουμε εμείς τη λύση: Εδώ και τώρα άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, απόκτηση ικανού αριθμού εργαλείων και μέσων, άμεσο σχέδιο εκσυχρονισμού της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, που στην πόλη των Τρικάλων είναι τουλάχιστον 5 δεκαετιών».

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Ποιο ψηφιακό μαθηματικό μοντέλο της smartcity εξηγεί τη μετατροπή των 6 εκατοστά βροχής από τον ουρανό σε 30 – 50 εκατοστά στους δρόμους της πόλης σε λίγα λεπτά;”

  Αυτή η ερώτηση είναι πραγματικά κριτήριο για αξιολόγηση κοινής λογικής!
  ΕΛΕΟΣ !

  • Μα ο …αυτόματος πολλαπλασιασμός. Τι στο διάτανο μάθατε στο σχολειό;
   Τώρα πως τα ζεμπίλια που έχω στον κήπο, είχαν πάνω από μία πιθαμή νερό, παραμένει μυστήριο. Ίσως εφευρέθη η …αυτόματη διαίρεση και δεν πήρα χαμπάρι. Ίσως έριξε νερό ο (δεξιός) γείτονας, για να με εκδικηθεί που ψήφησα Κασσελάκη.
   Υ.Γ. Αυτή η αιώνια ιστορία του να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τους ”δικούς” μας, είναι …κάτω ποταμών(εν προκειμένω).

 2. Η πόλη βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη καμία απολύτως μέριμνα για εργα υποδομής. Φατσιμάρε, γκαβά, λεωφορεία , ένα χρόνο σκαμμένη η πόλη για έργα βιτρίνας και στην πρώτη δυσκολία ο βασιλιάς αποκαλύπτεται γυμνός.
  Ξαναψηφίστε τους να μας φέρουν και έξυπνες βάρκες για να βγαίνουμε από τα σπίτια μας.

  • Είναι…γιατί δεν πρόλαβαν να αλληλεπιδράσουν οι πολίτες με την κυβέρνηση μέσω τεχνητής νοημοσύνης…
   Γι’ αυτό πνιγηκατε τόσο ανόητα εκεί στην πατρίδα…

   Ειδάλλως θα είχατε πνιγεί τουλάχιστον εξυπνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης