"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τρίκαλα: Με πολλά μηνύματα και κοινό στόχο το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

lafarm

Σχετικά άρθρα

antiratsistiko festival

 

Συναυλίες, θεματικές συζητήσεις, εργαστήρια, δράσεις και μουσική, περιλαμβάνει το διήμερο 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που άνοιξε  τις πύλες του στο Πάρκο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

Σύνθημα του Φεστιβάλ “Θα ζήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί, θα νικήσουμε μαζί” και μήνυμα των διοργανωτών ότι ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει μόνο με τους αγώνες μας. Η σημερινή ημέρα περιλάμβανε αφήγηση παραμυθιών, θεματική συζήτηση για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, τα Κινήματα και τις προοπτικές, καθώς και μουσικές εμφανίσεις – συναυλίες από τους Folk n’ Roll (Ethnik Ska Balkan) και τους “Απάντηση 42” με αφιέρωμα στις Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά. Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινά στις 6 το απόγευμα και περιλαμβάνει:
*6:30 μ.μ.: Θεματικό εργαστήρι “Ανεργία κι επισφάλεια”,
Συζητάμε με μέλη της ”ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια” και της “ΛΑΝΤΖΑ – Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό”.
*7:00 μ.μ.: Παιδότοπος
Βιωματικό εργαστήρι – “Ο κόσμος των ζώων μέσα από τα μάτια των παιδιών” – Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο Τρικάλων “ARTEMIS”
*8:00 μ.μ.: Θέατρο σκιών
“Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι” (Κοσμάς Παναγιώκας, καραγκιοζοπαίχτης)
*7:30 μ.μ.: Κεντρική συζήτηση
“Το προσφυγικό ζήτημα – Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι; – Ο πόλεμος κατά των προσφύγων: Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας – Στρατιωτικοποίηση των συνόρων και κέντρα κράτησης – Κίνημα αλληλεγγύης: νέες προκλήσεις – νέα καθήκοντα – νέες προοπτικές”. Ομιλητές: Ρέππα Ντίνα, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, πρόσφυγας από τη Συρία, Τσιάκαλος Γιώργος, Ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής Α.Π.Θ. και Χρονόπουλος Ηλίας, μέλος του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza. Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 10 το βράδυ με την εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη και συναυλίες από Παιδική Χορωδία (παιδιά προσφύγων) και τα μουσικά σχήματα “Χοές Νηφάλιες” (Ελληνική μουσική με ροκ στοιχεία) και “Οδοιπόροι της Παράδοσης” (Δημοτική μουσική).

4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης