Τρίκαλα – Νέα παραίτηση από την Ν.Ε. του Σύριζα , παραιτήθηκε ο Σωκράτης Ραπτοτάσιος Reviewed by Momizat on . Από το 2004 προσπαθούσαμε να στήσουμε το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κόμμα που θα άλλαζε την κοινωνία και θα άνοιγε το δρόμο για τον σοσιαλιστικό μετα Από το 2004 προσπαθούσαμε να στήσουμε το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κόμμα που θα άλλαζε την κοινωνία και θα άνοιγε το δρόμο για τον σοσιαλιστικό μετα Rating: 0

Τρίκαλα – Νέα παραίτηση από την Ν.Ε. του Σύριζα , παραιτήθηκε ο Σωκράτης Ραπτοτάσιος

Τρίκαλα – Νέα παραίτηση από την Ν.Ε. του Σύριζα , παραιτήθηκε ο Σωκράτης Ραπτοτάσιος

Από το 2004 προσπαθούσαμε να στήσουμε το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κόμμα που θα άλλαζε την κοινωνία και θα άνοιγε το δρόμο για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, το κόμμα που θα λειτουργούσε μεροληπτικά υπέρ των αδυνάτων.

Με την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 του Γενάρη πιστέψαμε πως ο δρόμος αυτός είναι εφικτός.

Μετά από έξι μήνες διαπραγμάτευσης και κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό των δανειστών αλλά και της έλλειψης εναλλακτικού σχεδίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το 3ο μνημόνιο!!!! Η κυβέρνηση, ουσιαστικά η ηγετική ομάδα πέριξ του σ. Τσίπρα, καταπατώντας την εντολή του ελληνικού λαού που έλαβε στις 25 του Γενάρη και την αντίστοιχη στις 5 του Ιούλη με το ισχυρότατο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ψήφισε προαπαιτούμενα, μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους που θα διαλύσουν την ελληνική κοινωνία και θα οδηγήσουν ακόμη περισσότερους κάτω απ’ το όριο φτώχειας και στην εξαθλίωση!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε ένα μνημονιακό, αρχηγικό κόμμα!!!!

Δυστυχώς, για το κόμμα που ονειρευτήκαμε, γρήγορα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα, απαξιωμένα και καταδικασμένα στη συνείδηση της κοινωνίας.

Πέρα απ’ την μνημονιακή μετάλλαξη η ηγετική ομάδα αγνόησε παντελώς το κόμμα, καταπάτησε καταστατικές αρχές και συνεδριακές θέσεις. Αποκορύφωμα η προκήρυξη των εκλογών. Αφενός, ο σ. πρόεδρος θεώρησε υποχρέωση του να ενημερώσει τους δανειστές όχι όμως το κόμμα και τα όργανά του. Αφετέρου, απαξίωσε την Κ.Ε.  η οποία είχε αποφασίσει, με δική του εισήγηση, διενέργεια έκτακτου συνεδρίου μέσα στο Σεπτέμβρη. Ακύρωσε τη δυνατότητα συζήτησης των μελών και των οργανώσεων για τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε και την δυνατότητα απεγκλωβισμού απ’ αυτήν. Οποιαδήποτε συζήτηση – συνέδριο μετά τις εκλογές θα είναι αναποτελεσματική αφού όλα θα επικαθορίζονται από το εκλογικό αποτέλεσμα. Καθαρός ευνουχισμός!!!

Αφού το καράβι, με ευθύνη της ηγετικής ομάδας, άλλαξε ρότα αισθάνομαι ότι τίποτα δεν με συνδέει πια μ’ αυτό και πρέπει να κατέβω!!! Γι αυτό παραιτούμαι απ’ τα όργανα αλλά και από μέλος του κόμματος.

Θα «ενταχτώ» και πάλι στη μεγάλη ομάδα των ανένταχτων αριστερών.

Καλή αντάμωση στα κινήματα και στους δρόμους, σύντροφοι.

Ραπτοτάσιος Σωκράτης, μέλος της Γραμματείας και της Ν.Ε. Τρικάλων, συντονιστής της Ο.Μ. Φαρκαδόνας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή