"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τρίκαλα: Νέες μηνύσεις από τον πρώην εργολάβο του νοσοκομείου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η υπόθεση των επτά, που μήνυσε ο εργολάβος που είχε την καθαριότητα του νοσοκομείου Τρικάλων και να καθαρογραφεί η απόφαση αθώωσής τους από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων και δύο νέες μηνύσεις έρχονται να απασχολήσουν την κοινωνία των Τρικάλων.

Κατατέθηκαν και οι δύο από τον πρώην εργολάβο καθαριότητας του νοσοκομείου με διαφορά δύο ημερών. Μηνυόμενοι στις δύο νέες περιπτώσεις ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης και καθαρίστριες του νοσοκομείου.

Όλοι καλούνται την προσεχή Πέμπτη στον Ανακριτή, για να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από τον πρώην εργολάβο καθαριότητας του νοσοκομείου στις 2 Αυγούστου 2016. Μήνυσε τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Δημήτρη Παρθένη και τέσσερις καθαρίστριες, κατηγορώντας τους για αυτοδικία και παραβίαση προσωρινής διαταγής. Η μήνυση του αφορά στο ότι μεταφέρθηκαν τα υλικά που διατηρούσε στην αποθήκη που είχε παραχωρηθεί στην εταιρία του από το νοσοκομείο Τρικάλων, σε άλλο χώρο εντός του νοσοκομείου.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε στις 4 Αυγούστου 2016 κατά των 39 καθαριστριών και του διοικητή του νοσοκομείου, τους οποίους κατηγορεί για παραβίαση περιεχομένου προσωρινής διαταγής. Επί της ουσίας μήνυσε τις 39 καθαρίστριες διότι συνήψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας απευθείας με το νοσοκομείο Τρικάλων και τον διοικητή του νοσοκομείου, ως εκπρόσωπο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

15151039_1350338218310728_146654980_n

Να θυμίσουμε ότι το καθεστώς της εργολαβίας άλλαξε στο νοσοκομείο Τρικάλων την 1η Αυγούστου. Μάλιστα, λίγο μετά την αλλαγή της ημέρας της 31ης Ιουλίου προς την 1η Αυγούστου και ενώ είχε καθοριστεί η πρώτη βάρδια καθαριστριών με το νέο καθεστώς (ατομικές συμβάσεις έργου απευθείας με το νοσοκομείο) ο εργολάβος είχε ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας και είχαν συλληφθεί τότε ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου και η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών. Την ίδια περίοδο η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον χώρο που είχε παραχωρηθεί από το νοσοκομείο στον εργολάβο για να το χρησιμοποιεί ως αποθήκη και να παραχωρήσει στον εργολάβο άλλο χώρο, εντός του νοσοκομείου. Σημειωτέον επίσης ότι από 1η Νοεμβρίου και μετά την νομοθετική ρύθμιση, οι συμβάσεις των 39 καθαριστριών του νοσοκομείου μετατράπηκαν από έργου σε εργασίας.

Αξίζει  να σημειωθεί επίσης ότι οι περισσότερες από τις 39 που εργάζονται με συμβάσεις εργασίας απευθείας με το νοσοκομείο, απασχολούνταν στο παρελθόν στην εταιρία του εργολάβου, με τις ίδιες να καταγγέλλουν καθεστώς μεγάλης ασυνέπειας στην καταβολή των δεδουλευμένων τους και προσπάθεια εκφοβισμού από την πλευρά της εργοδοσίας, που έφταναν μέχρι τις απολύσεις και τις αναγκαστικές άδειες.  Αρκετές δε εκ των 39 που μηνύθηκαν από τον πρώην εργολάβο, είχαν απολυθεί από την εταιρία του και αυτό προέκυψε και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης που αφορούσε στην προηγούμενη μήνυση του εργολάβου καθαριότητας προς τους επτά δημοσιογράφους, συνδικαλιστές και αλληλέγγυους. ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης