"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.1 C
Trikala

Τρίκαλα : Νοημοσύνη & Social Media – Δράση Καινοτομίας & Τεχνολογικής Εξέλιξης στην Ψηφιακή Εποχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με πρωτοβουλία του Καθηγητή-Συντονιστή Παπαευσταθίου Μάριου στα πλαίσια του μαθήματος της Οικονομίας υλοποιήθηκε μία πραγματικά καινοτόμα και πρωτοποριακή δράση με Θέμα: “Tην Τεχνητή Νοημοσύνη και  το Marketing στα Social Media (Koινωνικά Δίκτυα)”.

Συγκεκριμένα  στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Τρικάλων, στην πολυμορφική αίθουσα του τμήματος Δγ  υλοποιήθηκε η δράση καινοτομίας «Digital MarketingSocial Media-Τεχνητής Νοημοσύνης» όπου στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

 

Στην διάλεξη όπου πραγματοποίησε ο Καθηγητής Παπαευσταθίου Μάριος , εξήγησε εμπεριστατωμένα κάποιους όρους της δράσης, έγινε επίδειξη και προσομοίωση καινοτόμων μεθόδων αναφορικά με το Digital Marketing-τα Social Media και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Νέα Ψηφιακή Εποχή που είναι σημαντική πρόκληση για όλους μας. Αναφέρθηκαν στους μαθητές τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι : Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, YouTube, Instagram and Linkedin και μετά από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μέσω της διαφοροποιημένης διδασκαλίας λέχθηκε ότι το instagram χρησιμοποιείται περισσότερο από τους μαθητές μας και το facebook περισσότερο από τους  εκπαιδευτικούς.

Στο μάθημα της οικονομίας, η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και τα social media μπορούν να έχουν διάφορες επιδράσεις και να παίξουν σημαντικό ρόλο .Η συνδυασμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και του μάρκετινγκ στα κοινωνικά μέσα είναι ένας δυναμικός τομέας με πολλές δυνατότητες. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των καμπανιών μάρκετινγκ και της παρουσίας σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Κάποια παραδείγματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας   στην πόλη μας, στα Τρίκαλα είναι το λεωφορείο χωρίς οδηγό, τα ρομποτάκια ντελίβερι, τα ασύρματα δημοτικά δίκτυα 5G,οι εφαρμογές τηλεϊατρικής, τα δίκτυα οπτικών ινών αποδεικνύουν ότι η έξελιξη της τεχνολογίας είναι στην ζωή μας και τρέχει με μεγάλη ταχύτητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και τα social media είναι δύο σημαντικά θέματα στη σύγχρονη κοινωνία και συνδέονται στενά μεταξύ τους. Η ΤΝ είναι ένας τομέας της επιστήμης υπολογιστών που ασχολείται με την ανάπτυξη υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη. Τα social media, από την άλλη πλευρά, είναι πλατφόρμες που επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν, να μοιράζονται και να αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι η χρήση ψηφιακών καναλιών, όπως ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ., για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) έχει επιφέρει σημαντικές εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Φυσικά! Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και τα social media έχουν επιδράσει στο μάθημα της οικονομίας σε ειδικά σχολεία. Ας δούμε πώς μπορεί η ΤΝ να επηρεάσει την οικονομική εκπαίδευση σε αυτό το πλαίσιο:

  1. Ανάλυση δεδομένων: Η ΤΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση μεγάλων συνόλων δεδομένων που προέρχονται από τα social media. Αυτή η ανάλυση μπορεί να παράσχει εισαγωγή σε οικονομικά θέματα, τάσεις κατανάλωσης και συμπεριφοράς των καταναλωτών.
  2. Πρόβλεψη αγορών: Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης και ΤΝ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη των αγορών και των οικονομικών εξελίξεων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν την ανάγκη για ανάλυση δεδομένων και πρόβλεψη στον τομέα της οικονομίας
  3. Εικονική εκπαίδευση: Η ΤΝ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων, όπου οι μαθητές μπορούν να εξοικειωθούν με οικονομικά θέματα

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς και το πεδίο της συνεχώς εξελίσσεται. Ακολουθούν μερικοί τομείς όπου η τεχνητή νοημοσύνη έχει ευρεία εφαρμογή:

  1. Ρομποτική: Η ΤΝ χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη αυτόνομων ρομπότ, που μπορούν να εκτελούν εργασίες σε περιβάλλοντα που είναι επικίνδυνα ή δύσκολα προσβάσιμα για τους ανθρώπους.
  2. Υγεία: Η ΤΝ χρησιμοποιείται για την αναγνώριση και την πρόληψη ασθενειών. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τη χρήση ΤΝ στην ανίχνευση καρκίνου, στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών, καθώς και στην αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας. To CyberKnife® είναι ένα καινούργιο και εντελώς πρωτοποριακό σύστημα ρομποτικής ιατρικής. Δημιουργήθηκε για τη θεραπευτική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων τόσο στο κεφάλι όσο και στο υπόλοιπο σώμα του ανθρώπου χρησιμοποιώντας Ρομποτική Τεχνολογία που καλείται “Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική υπό Απεικονιστική Καθοδήγηση” (Image-Guided Stereotactic Radiosurgery).
  3. Αυτοκίνηση: Οι τεχνολογίες ΤΝ χρησιμοποιούνται σε αυτόνομα οχήματα για την ανίχνευση και αποφυγή εμποδίων, την πρόβλεψη κινήσεων άλλων οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
  4. Χρηματοοικονομικά: Η ΤΝ χρησιμοποιείται στην ανάλυση της αγοράς και την πρόβλεψη των χρηματοοικονομικού συστήματος.
  5. Βιομηχανία: Η ΤΝ χρησιμοποιείται στον έλεγχο της παραγωγής και στην πρόβλεψη των αναγκών της αγοράς.
  6. Εκπαίδευση: Η ΤΝ μπορεί να βοηθήσει στην εξατομίκευση της εκπαίδευσης, εντοπίζοντας τις ανάγκες των μαθητών και το νέο πρόγραμμα chat gpt.Την δράση παρακολούθησε ο υποδιευθυντής του σχολείου μας Γιάννης Παπαπολύκαρπος, συμμετείχε ο εκπαιδευτικός και  σύμβουλος σταδιοδρομίας & επαγγελματικού προσανατολισμού Γιώργος Καραλής και η εκπαιδευτικός Αγγλικής φιλολογίας Πανάγου Κωνσταντίνα η οποία έκανε την μετάφραση κάποιων οικονομικών όρων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Τέλος εκφράστηκε η επιθυμία από τους μαθητές του τμήματος ΔΓ να λάβουν μέρος στο επόμενο Φεστιβάλ της Ρομποτικής και με την σύμφωνη γνώμη του εκπαιδευτικού της δράσης Παπαευσταθίου Μάριου, το όνειρο αυτό θα γίνει πράξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης