Τρίκαλα: Νοσοκομειακοί γιατροί κατά της “φιέστας” διορισμού του νέου διοικητή Reviewed by Momizat on .   Πυρ ομαδόν κατά του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου και του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλ   Πυρ ομαδόν κατά του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου και του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλ Rating: 0

Τρίκαλα: Νοσοκομειακοί γιατροί κατά της “φιέστας” διορισμού του νέου διοικητή

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πυρ ομαδόν κατά του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νέστορα Αντωνίου και του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη από την Ένωση γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος, με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία και επίσημη τοποθέτησή του, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Με μια αιχμηρή ανακοίνωσή της, με τίτλο “φιέστα βγαλμένη από τα παλιά”, η Διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων (Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Τ.), με υπογραφή των γιατρών Βάϊου Τάσιου, Άγγελου Ζορμπά, Νίκου Καμπαγιάννη, Εύας Πατρίκαλου και Καλλής Κοντογεώργη, κάνει λόγο για παλαιοκομματικού τύπου φιέστα”, αναφερόμενη στην τελετή ορκωμοσίας ή “ενθρόνισης” του νέου Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, επικαλούμενη τα λεγόμενα του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. “Prive πρώτες θέσεις ονομαστικά για βουλευτές και ακόλουθους, καθώς και “ευγενικά” σπρωξίδια για το ποιος θα πάρει την καλύτερη πόζα στο φακό. Γενικότερα δηλαδή -και για ακόμη μια φορά δυστυχώς- στο επίκεντρο βρέθηκαν όλοι εκείνοι χθεσινοί και σημερινοί οι οποίοι σε κάθε χθες (προεκλογικά) κατακεραύνωναν και έσκιζαν τα μνημόνια και σε κάθε τους σήμερα τα εφαρμόζουν ψηφίζοντας νέες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες Υγείας, φροντίζοντας όμως πάντα για τη διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου με έναν Νόμο και πολλά άρθρα (βλέπε νέο αναπτυξιακό νόμο)…”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Τ. Για να συνεχίσει, στο ίδιο ύφος: “κάπου πιο πίσω, στο βάθος, οι εργαζόμενοι, αυτοί δηλαδή που παράγουν τον πλούτο και κρατάνε το Νοσοκομείο ανοιχτό έχοντας υποστεί βανδαλισμό όλα αυτά τα χρόνια, αποσβολωμένοι να παρακολουθούν το σκηνικό απίστευτης “γκλαμουριάς” προσπαθώντας να αφομοιώσουν καινούριες έννοιες όπως “universalcoverαge, monitoring και guidelines” και παράλληλα να ακούν να τους λένε πως πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που έχουν μια δουλειά”. “Τι να πούμε, ευχόμαστε στο νέο διοικητή καλό δρόμο στη νέα του περιήγηση “ξυπόλητος προς την Ιεριχώ” (πάλι σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου) και ως θεσμικό όργανο αναμένουμε με χαρά να τον συναντήσουμε…”, τονίζει η Διοίκηση της Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Τ., υπενθυμίζοντας προς τον νέο διοικητή (σύμφωνα με την ομιλία του) για το ότι “…υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι το Νοσοκομείο αφίσταται των προσδοκιών των πολιτών, κυρίαρχο ρόλο παίζει η τραγική υποστελέχωση για την οποία απαιτούμε άμεσα λύσεις”. “Αναρτιόμαστε πάντως, όντας το εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών, έχοντας καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους μας και γνωρίζοντας τα προβλήματα του χώρου γιατί δεν είμαστε ψηλά στη λίστα των πρώτων επαφών του Διοικητή. Άραγε από ποιους ενημερώνεται;”, διερωτάται -καταληκτικά- στην ανακοίνωσή της η Ε.Ι.Ν.ΚΥ.Τ.

Σχόλια (2)

 • Θεία Δίκη

  Θεία Δίκη θα ήταν οι φωτογραφιζομενοι στις πρώτες σειρές όταν αρρωστησουν κάποια στιγμή
  να δοκιμάσουν από πρώτο χέρι τις υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου σαν απλοί θνητοι και να μην απευθυνθουν στο ιδιωτικό τομέα!
  ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!

  Απάντηση
 • Ταμτακος

  Με τον ταμτακο για Διοικητή τί περιμένεις;

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή