Τρίκαλα: Ξεκινά με 20 σχολεία το πρόγραμμα κομποστοποίησης Reviewed by Momizat on .   Εκπαιδευτικοί και μαθητές 20 σχολικών μονάδων του Δήμου Τρικκαίων θα είναι ο πρώτος διδάξας στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, ξεκινώντας στο πιλο   Εκπαιδευτικοί και μαθητές 20 σχολικών μονάδων του Δήμου Τρικκαίων θα είναι ο πρώτος διδάξας στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, ξεκινώντας στο πιλο Rating: 0

Τρίκαλα: Ξεκινά με 20 σχολεία το πρόγραμμα κομποστοποίησης

Τρίκαλα: Ξεκινά με 20 σχολεία το πρόγραμμα κομποστοποίησης

 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές 20 σχολικών μονάδων του Δήμου Τρικκαίων θα είναι ο πρώτος διδάξας στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, ξεκινώντας στο πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ.).

Από την ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο

Διευθυντές και στελέχη των σχολείων ενημερώθηκαν διεξοδικά σήμερα από τον Διευθυντή της Π.Α.ΔΥ.Θ. Ορέστη Πλιάσα και στελέχη της εταιρίας για το εγχείρημα και την προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματος κομποστοποίησης, όπως προβλέπει και το Περιφερειακό Σχέδιο Θεσσαλίας. Τέσσερις διαφορετικού τύπου κάδοι τοποθετούνται στα σχολεία και κάθε 15 ημέρες προσωπικό της Π.Α.ΔΥ.Θ. θα παρακολουθεί την πορεία της όλης διαδικασίας, παρέχοντας σχετικές οδηγίες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φυσικά, η σχολική κοινότητα θα έχει καθοριστικό ρόλο στην κομποστοποίηση, μία φυσική διαδικασία που μετατρέπει σε οργανικό εδαφοβελτιωτικό μίγμα (κομπόστ), όλα τα απόβλητα τροφών και τροφίμων, όπως φρούτα και λαχανικά, αλλά και τα απόβλητα κήπου (φύλλα, κλαδιά). Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση άλλοι 204 κάδοι δίνονται σε δημότες (Δήμος Τρικκαίων) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με την πλήρη ανάπτυξη του να προβλέπει 2.000 κάδους και συνολικά 7.000 κάδους για όλους τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλίας (Νομού Τρικάλων και Καρδίτσας).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή