Τρίκαλα: Ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός Reviewed by Momizat on . Tα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο βασικότερος λόγος είναι ο Μύλος των Ξωτικών, που λειτ Tα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο βασικότερος λόγος είναι ο Μύλος των Ξωτικών, που λειτ Rating: 0

Τρίκαλα: Ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός

Τρίκαλα: Ο απόλυτος Χριστουγεννιάτικος προορισμός

Tα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο βασικότερος λόγος είναι ο Μύλος των Ξωτικών, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο θεματικό πάρκο, στο οποίο κάθε χρόνο γίνονται πολλές εορταστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, χοροί και δράσεις με έθιμα από την Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για MYΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ

Τα Τρίκαλα όμως δεν αξίζουν μόνο για αυτό. Η πατρίδα Ασκληπιού, έχει έναν πολύ μεγάλο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών και μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΜΠΡΕΛΕς ΤΡΙΚΑΛΑ

Ανεβαίνοντας ως το Φρούριο, θα δείτε την πανοραμικη θέα, και θα εντυπωσιαστείτε από το επιβλητικό μεσαιωνικό κτίσμα. Στα ανατολικά, θα δείτε το Ρολόι, το οποίο φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματά του και την αντοχή του σε σχέση με τις διαδοχικές καταστροφές που το έπληξαν.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Περπατήστε στις συνοικίες με τα αρχοντικά και τις παλιές εκκλησίες. Από τα Τρίκαλα δε λείπει τίποτα. Έχουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω του Ασκληπιείου, έχουν το βιομηχανικό μνημείο του Πάρκου και του Μύλου Ματσοπούλου,που είναι το πρώτο αλευροποιείο και μακαρονοποιείο της Ελλάδας, και έχουν και το Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό από τα 78 τεμένη επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στο χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΖΑΜΙ ΤΡΙΚΑΛΑ

H πεζοδρομημένη Γέφυρα, αποτελεί σημείο αναφοράς των Τρικάλων και τους δίνει μια ατμόσφαιρα Ευρωπαϊκής πόλης. Η «πράσινη ζούγκλα» στο λόφο του Προφήτη Ηλία, Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης βρίσκεται η «πράσινη ζούγκλα» του Προφήτη Ηλίακι ακριβώς δίπλα είναι ο ζωολογικός κήπος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΦΥΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε πολύ κοντινές αποστάσεις βρίσκεται η Ελάτη και το Περτούλι, αλλά και τα Μετέωρα και η Καλαμπάκα, τα οποία είναι ιδανικοί προορισμοί τόσο λόγω του εντυπωσιακού τοπίου με τη βαθιά θρησκευτική παράδοση, όσο και για το χιονοδρομικό κέντρο και τα γραφικά χωριουδάκια.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΤΕΩΡΑ

jenny.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή