Τρίκαλα: Παγκόσμια πρόκριση για την Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Reviewed by Momizat on . Φαντασία, μεράκι, δημιουργικότητα και πολλές ώρες εργασίας, έδωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Ομάδα Φαντασία, μεράκι, δημιουργικότητα και πολλές ώρες εργασίας, έδωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Ομάδα Rating: 0

Τρίκαλα: Παγκόσμια πρόκριση για την Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Λυκείου

Τρίκαλα: Παγκόσμια πρόκριση για την Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Λυκείου

Φαντασία, μεράκι, δημιουργικότητα και πολλές ώρες εργασίας, έδωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Ομάδα Ρομποτικής B.E.A.S.T. του 7ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Τρικάλων.

Το έργο της Ομάδας Ρομποτικής του 7ου Γ.Ε.Λ. Τρικάλων
Το έργο της Ομάδας Ρομποτικής του 7ου Γ.Ε.Λ. Τρικάλων

Η πρόκριση ήρθε ως η πλέον καλύτερη επιβράβευση για τις δυνατότητες του Δημόσιου σχολείου και του εκπαιδευτικού δυναμικού, αποτέλεσμα -φυσικά- συστηματικής και επίπονης δουλειάς. Πολύ περισσότερο, δε, για τα μέλη της ίδιας της Ομάδας Ρομποτικής και τους μαθητές Λαυρέντη Γκούμε της Α’ Λυκείου, Κων/νο Ζιούτο και Σωτήριο Καλαντζή της Β’ Λυκείου καθώς και τον Στέφανο Κατσίκα της Α’ Λυκείου που μετείχε στην Τρικαλινή αποστολή. Η Ομάδα B.E.A.S.T. διαγωνίστηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό (WRO), στην κατηγορία Open Λυκείου, το περασμένο Σάββατο στη Σχολή “Μωραΐτη” στην Αθήνα, αφού είχε προηγηθεί η επιτυχημένη παρουσία-πρόκριση στον 4ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώθηκε στις 25 Ιουνίου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Συνοδοί της Ομάδας η προπονήτριά τους, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ελευθερία Καραγιώργου, ο επίσης εκπαιδευτικός Πληροφορικής Βασίλειος Σπάχος και ο Διευθυντής του 7ου Λυκείου Ευάγγελος Αναγνώστου. Όπως και πέρυσι, με το ρομποτικό όχημα WA.TE.x. και με τις δυνατότητες που ανέπτυσσε για περιβαλλοντικές μετρήσεις σε έναν άγνωστο πλανήτη, η Ομάδα Ρομποτικής του 7ου Γ.Ε.Λ. εντυπωσίασε με το έργο της “ROBOTS GO GREEN”, μία κατασκευή τύπου Lego σε συνδυασμό με κύκλωμα-μικροελεγκτή Arduino. Ένα έργο που περιλαμβάνει αυτόνομο όχημα μεταφοράς απορριμμάτων που εντοπίζει τον κάδο μόνο του και αυτόνομο εργοστάσιο διαχωρισμού χαρτιού, πλαστικού και μαγνητιζόμενων μετάλλων, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Η, δε, λειτουργία του εργοστασίου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε φωτοβολταϊκά συστήματα για τη μείωση των ενεργειακών ρύπων. Η νέα πρόκληση, πλέον, για την Ομάδα Ρομποτικής είναι η διάκριση και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου στο Νέο Δελχί της Ινδίας, με την Ομάδα Ρομποτικής της σχολικής μονάδας να έχει “γευθεί” την εμπειρία και πέρυσι, στη Ντόχα του Κατάρ. Αξίζει να τονιστεί ότι η κατάκτηση των Ομάδων Ρομποτικής για την 1η, 2η και 3η θέση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα, δίνει το δικαίωμα στους μαθητές κάθε Ομάδας να εγγραφούν απευθείας σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

Από την βράβευσή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής το περασμένο Σάββατο
Από την βράβευσή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής το περασμένο Σάββατο

Ομάδα Ρομποτικής 7ου Λυκείου Τρικάλων

 ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή