Τρίκαλα: ΠΑΣΕΒΕ: “ Casus belli το Ασφαλιστικό” Reviewed by Momizat on . Άμεσες κινητοποιήσεις, ο χαρακτήρας των οποίων θα καθοριστεί το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, αποφάσισαν σήμερα το βράδυ τα μέλη της Πανελλαδικής, Αντιμο Άμεσες κινητοποιήσεις, ο χαρακτήρας των οποίων θα καθοριστεί το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, αποφάσισαν σήμερα το βράδυ τα μέλη της Πανελλαδικής, Αντιμο Rating: 0

Τρίκαλα: ΠΑΣΕΒΕ: “ Casus belli το Ασφαλιστικό”

Τρίκαλα: ΠΑΣΕΒΕ: “ Casus belli  το Ασφαλιστικό”

Άμεσες κινητοποιήσεις, ο χαρακτήρας των οποίων θα καθοριστεί το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, αποφάσισαν σήμερα το βράδυ τα μέλη της Πανελλαδικής, Αντιμονοπωλιακής Πανελλαδικής Συσπείρωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (Π.Α.Σ.ΕΒΕ) Τρικάλων, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν παρουσία του μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ Σπύρου Δεμίρη.

Σύμφωνη θέση όλων που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν πως χρειάζεται άμεση και οργανωμένη αντίδραση με κινητοποιήσεις του συνόλου των επαγγελματοβιοτεχνών, επισημαίνοντας την “εξόντωση του κλάδου τα τελευταία χρόνια, με λουκέτα σε επιχειρήσεις και υπερχρεωμένους επαγγελματίες χωρίς ασφάλιση, λόγω αδυναμίας καταβολής των εισφορών στο Ταμείο τους, τον ΟΑΕΕ”. Ως “αιτία πολέμου” χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ο κ. Δεμίρης, δηλώνοντας πως “η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με ένα συνολικό πακέτο ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων -αφού πρώτα τα εξόντωσαν οικονομικά- και κατάργησης κεκτημένων ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων”. Την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, την αύξηση των εισφορών αλλά και τις μελλοντικές “συντάξεις πτωχοκομείου”, ανέφερε ως βασικό τρίπτυχο που θα επιφέρει το νέο Ασφαλιστικό στους επαγγελματοβιοτέχνες, χαρακτηρίζοντας ψευδή όσα διατείνεται η κυβέρνηση για “υψηλές συντάξεις και συνταξιούχους σε μικρή ηλικία”. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στους επαγγελματοβιοτέχνες, πρόσθεσε το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία. Μεταξύ αυτών, τόνισε, ότι “η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματοβιοτεχνών βγαίνει στη σύνταξη μετά τα 65 έτη” ενώ το 68%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ, δεν λαμβάνει σύνταξη πάνω από 900 ευρώ, με το 38% να φτάνει μόλις τα 500 ευρώ. Όπως προαναφέρθηκε, τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων θα γνωστοποιήσουν την μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου έως το τέλος της εβδομάδας.

ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή