Τρίκαλα: Πούλησε τις βέρες του γάμου για να αγοράσει γάλα για το παιδί του Reviewed by Momizat on . Τα τελευταία χρόνια και στο νομό Τρικάλων, όπως επίσης σε όλο το φάσμα της Ελληνικής επικράτειας υπάρχει έντονη ανάπτυξη των ενεχυροδανειστηρίων. Των επιχειρήσε Τα τελευταία χρόνια και στο νομό Τρικάλων, όπως επίσης σε όλο το φάσμα της Ελληνικής επικράτειας υπάρχει έντονη ανάπτυξη των ενεχυροδανειστηρίων. Των επιχειρήσε Rating: 0

Τρίκαλα: Πούλησε τις βέρες του γάμου για να αγοράσει γάλα για το παιδί του

Τρίκαλα: Πούλησε τις βέρες του γάμου για να αγοράσει γάλα για το παιδί του

Τα τελευταία χρόνια και στο νομό Τρικάλων, όπως επίσης σε όλο το φάσμα της Ελληνικής επικράτειας υπάρχει έντονη ανάπτυξη των ενεχυροδανειστηρίων. Των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά προσωπικών ειδών, αντικειμένων αξίας κ.α., τα οποία πουλούν οι πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση. Σε οικονομική ασφυξία και οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής και της καθημερινότητας. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια ανθούν και πως άλλωστε όταν η φτώχεια έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού. Στις εν λόγω επιχειρήσεις συναντά κανείς ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογενειάρχες, κι όχι μόνο που τα προηγούμενα χρόνια τα κατάφερναν οικονομικά, δυστυχώς όμως οι καταστάσεις της ζωής, η ανεργία, οι περικοπές σε μισθολογικές και συνταξιουχικές αποδοχές τους οδήγησαν άμεσα στην φτώχεια και την ανέχεια.

Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις περιγράφεται έντονα το δράμα αυτών των ανθρώπων. Ανθρώπων που δεν διστάζουν ή δεν σκέφτονται να πουλήσουν ακόμη και αντικείμενα έντονης συναισθηματικής αξίας για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα. Με πόνο καρδίας ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι μπροστά στην ανάγκη και στην επιβίωση προχωρούν χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά με δάκρυα στα μάτια και πόνο καρδιάς.

Η ιστορία που  μετέφερε στο KriniTrikalon.gr ένας συντοπίτης, από δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων είναι χαρακτηριστική. Ο ίδιος αντιμετωπίζοντας τεράστια οικονομικά προβλήματα και μπροστά στην ανάγκη να παρέχει τροφή στο παιδί του, πούλησε τις βέρες του γάμου για να εξοικονομήσει λίγα χρήματα για την αγορά γάλακτος για το παιδί. Όπως μας αποκάλυψε δεν είχε άλλες επιλογές, καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού του και η φτώχεια που αντιμετωπίζουν (ο ίδιος και η γυναίκα του είναι εδώ και καιρό άνεργοι)  τον οδήγησε σ’ αυτή την ενέργεια. Η ανάγκη για λίγα χρήματα έδωσε τις βέρες, έσβησε ένα ενθύμιο ζωής, έσβησε κάθε ίχνος τύψεων μπροστά στο πόθο της επιβίωσης.

Φυσικά η ιστορία δεν είναι η μοναδική. Χιλιάδες τέτοιες ιστορίες καταγράφονται καθημερινά στο νομό μας, την Θεσσαλία, τη χώρα ολάκαιρη. Ιστορίες πόνου και δακρύων στην Ελλάδα της κρίσης και της ανέχειας.

Τα στοιχεία της οικογενείας είναι στη διάθεση της Ιστοσελίδας μας  για όσους έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να βοηθήσουν.

E-MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: INFO@KRINITRIKALON.GR

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: 6988288331

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή