Τρίκαλα: «Ρυάκι» ο Πηνειός – Πού οφείλεται η «εξαφάνιση» του ποταμού Reviewed by Momizat on . ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ζώης Σε ρυάκι έχει μετατραπεί σε ορισμένα σημεία της ροής του ο Πηνειός ποταμός, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η εικόνα αυτή οφείλεται ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ζώης Σε ρυάκι έχει μετατραπεί σε ορισμένα σημεία της ροής του ο Πηνειός ποταμός, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η εικόνα αυτή οφείλεται Rating: 0

Τρίκαλα: «Ρυάκι» ο Πηνειός – Πού οφείλεται η «εξαφάνιση» του ποταμού

Τρίκαλα: «Ρυάκι» ο Πηνειός – Πού οφείλεται η «εξαφάνιση» του ποταμού

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ζώης

Σε ρυάκι έχει μετατραπεί σε ορισμένα σημεία της ροής του ο Πηνειός ποταμός, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η εικόνα αυτή οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την υπεράντληση των υδάτων όπως στη γέφυρα Βαλομανδρίου.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από ένα σύντομο οδοιπορικό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η εικόνα που αντικρίσαμε είναι απογοητευτική και όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Νικήτας Μυλόπουλος, η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει τις επόμενες μέρες καθώς τα φαινόμενα των υψηλών θερμοκρασιών θα συνεχιστούν και θα ενταθούν όπως και οι ανάγκες σε αρδευτικό νερό για τις καλλιέργειες.

Ο ίδιος κάνει λόγο για φαινόμενα που έχουν συντελέσει σε αυτή την κατάσταση, όπως είναι η χρόνια λειψυδρία από τις υπεραντλήσεις και την τεράστια ταπείνωση της στάθμης του υπόγειου νερού σε όλη την λεκάνη απορροής για τις αρδευτικές ανάγκες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή