"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τρίκαλα: Σε θέση “μάχης” οι καθαρίστριες σχολείων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τρικαλινές-καθαρίστριες

Φωνή υπεράσπισης των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων υψώνουν οι Τρικαλινές καθαρίστριες σχολείων, οι οποίες φροντίζουν επί χρόνια την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες προκειμένου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να απολαμβάνουν ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

Το Σωματείο στα Τρίκαλα, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερες από 140 εργαζόμενες στους τέσσερις Δήμους του Νομού, πυκνώνει τις συναντήσεις του με τοπικούς φορείς, ζητώντας αξιοπρεπείς αμοιβές και κοινωνική ασφάλιση, άμεση έκδοση υπουργικής απόφασης για προσλήψεις τη νέα σχολική χρονιά, κατάργηση της περικοπής 10% στις αποδοχές τους και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων. Αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε σήμερα με το πρόεδρο της διορισμένης, από το Πρωτοδικείο, Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ ήδη έχουν εκδοθεί ψηφίσματα συμπαράστασης από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Εργατικό Κέντρο και τον Δήμο Πύλης.

 

Ανάλογα ψηφίσματα αναμένεται να εκδοθούν και από τους υπόλοιπους Δήμους, ενώ συνάντηση μαζί τους έχει ζητήσει ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας. Να σημειωθεί ότι αύριο, στην Αθήνα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο “Κίτρινα γάντια”. Όπως, δε, τονίζει το τοπικό Σωματείο, η πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται με συμβάσεις έργου, με το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους να μην ξεπερνά τα 300 ευρώ, χωρίς να δικαιούνται δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

ert,gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης