Τρίκαλα: Στη ρύθμιση οφειλών ήδη 27.000 επιχειρήσεις και ελευθεροεπαγγελματίες Reviewed by Momizat on . “Δείγμα μερικής σεισάχθειας” χαρακτήρισε τον  εξωδικαστικό συμβιβασμό που προωθήθηκε με Νόμο για τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ο Ει “Δείγμα μερικής σεισάχθειας” χαρακτήρισε τον  εξωδικαστικό συμβιβασμό που προωθήθηκε με Νόμο για τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ο Ει Rating: 0

Τρίκαλα: Στη ρύθμιση οφειλών ήδη 27.000 επιχειρήσεις και ελευθεροεπαγγελματίες

Τρίκαλα: Στη ρύθμιση οφειλών ήδη 27.000 επιχειρήσεις και ελευθεροεπαγγελματίες

“Δείγμα μερικής σεισάχθειας” χαρακτήρισε τον  εξωδικαστικό συμβιβασμό που προωθήθηκε με Νόμο για τη ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε σήμερα το πρωί με τη φροντίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Αναλύοντας την άποψή του αυτή, ο κ. Κουρμούσης αναφέρθηκε στην “διαγραφή ποσοστού 85% στις προσαυξήσεις και 95% στους τόκους που έχουν επιβληθεί στο κεφάλαιο-οφειλή του ελευθεροεπαγγελματία ή της επιχείρησης…”, τονίζοντας πως “ο Νόμος του εξωδικαστικού συμβιβασμού σου ζητά να πληρώσεις ότι σου περισσεύει και αυτό που μπορείς… σε 120 δόσεις και σε βάθος δεκαετίας”. Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ο οποίος εξορμά κυριολεκτικά στην περιφέρεια με 50 συνολικά παρουσιάσεις σε αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, πρόσθεσε πως “έως σήμερα έχουν ενταχθεί σ’ αυτή τη διαδικασία 27.000 ενδιαφερόμενοι”, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες που παρατηρούνται στη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (http://www.keyd.gov.gr). Ωστόσο, όπως τόνισε, “τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας θα είναι θετικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιώτες οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους τόσο όσο προς τα “κόκκινα δάνεια” τον τραπεζών, όσο και προς το Δημόσιο και δη τα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία…”. Ο κ. Κουρμούσης ανέφερε, επίσης, ότι η ρύθμιση αφορά και τους αγρότες, εντάσσοντας, όπως και για τις επιχειρήσεις και τους ελευθεροεπαγγελματίες, “όλα τα χρέη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016”, διευκρινίζοντας πως “οι θεσμοί, λόγω της επιτήρησης στην οποία βρίσκεται η χώρα, δεν έχουν επιτρέψει προς ώρας να υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και οι οφειλές του 2017…”. Ένα επίσης εντυπωσιακό στοιχείο που έδωσε στη δημοσιότητα είναι το συνολικό ύψος του Ιδιωτικού Χρέους που φτάνει στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό όμως από το οποίο, όπως είπε, “περίπου το 50% προέρχεται από επιχειρήσεις… φαντάσματα, χωρίς ΑΦΜ, που έχουν κλείσει ή ανήκαν σε θανόντες ιδιοκτήτες…”. Καταληκτικά, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους πρόσθεσε εμφαντικά πως “η ρύθμιση αποτελεί στην ουσία μία κοινωνική παροχή σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν… λαμβάνοντας όμως υπ’ όψιν δύο βασικά κριτήρια των εν δυνάμει δικαιούχων, όπως τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία”. Από τους παριστάμενους, πάντως, στην ενημερωτική εκδήλωση, ζητήθηκε η υποστήριξη οικονομολόγου και νομικού συμβούλου για την αποφυγή λαθών κατά την υποβολή της αίτησης και την όλη διαδικασία, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο να αιτείται -και να αποδέχεται ο κ. Κουρμούσης- την εκπαίδευση των στελεχών του επιχειρηματικού φορέα για παροχή πληροφόρησης προς τους επιχειρηματίες – μέλη του σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πάντως, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους επισήμανε πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας προκείμενου να υποβάλλουν την σχετική αίτηση για ρύθμιση των οφειλών τους κι όχι να απευθύνονται στις κατά τόπους Εφορίες, τον ΕΦΚΑ ή άλλες Υπηρεσίες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή