Τρίκαλα – Σοσιαλιστική επανάσταση … στο Μαλακάσι την ώρα που η Ελλάδα “πωλείται” κομμάτι-κομμάτι Reviewed by Momizat on . Χωριό με λίγους κατοίκους το Μαλακάσι , φωλιασμένο στην  καταπράσινη Πίνδο, με ιστορία , πολιτισμό και αποφασισμένους ανθρώπους που  αντιστέκονται επί χρόνια στ Χωριό με λίγους κατοίκους το Μαλακάσι , φωλιασμένο στην  καταπράσινη Πίνδο, με ιστορία , πολιτισμό και αποφασισμένους ανθρώπους που  αντιστέκονται επί χρόνια στ Rating: 0

Τρίκαλα – Σοσιαλιστική επανάσταση … στο Μαλακάσι την ώρα που η Ελλάδα “πωλείται” κομμάτι-κομμάτι

Τρίκαλα – Σοσιαλιστική επανάσταση … στο Μαλακάσι την ώρα που η Ελλάδα “πωλείται” κομμάτι-κομμάτι

Χωριό με λίγους κατοίκους το Μαλακάσι , φωλιασμένο στην  καταπράσινη Πίνδο, με ιστορία , πολιτισμό και αποφασισμένους ανθρώπους που  αντιστέκονται επί χρόνια στις δυσκολίες της ζωής.

Την ώρα που η Ελλάδα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι αυτοί φαίνονται αποφασισμένοι να κρατήσουν Θερμοπύλες στον τόπο τους . Αποφάσισαν και προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας στην οποία συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και ήδη έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού φράγματος  1 MW προς το παρόν αφού σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται και η κατασκευή άλλων δύο υδροηλεκτρικών φραγμάτων  .

 

Ο προυπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.800.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο με την επιχορήγηση να αγγίζει το 50% . 

 

 Στόχος τους η εκμετάλλευση και η μετατροπή της δυναμικής ενέργειας του νερού του Μαλακασιώτικου ρέματος , σε ηλεκτρική ενέργεια. 
Συγκέντρωσαν  όλα τα παραστατικά από την ΡΑΕ και άλλες πηγές,  την άδεια  λειτουργίας – την  άδεια εγκατάστασης , την τεχνική μελέτη , τα τοπογραφικά, την απόδοση σε ισχύ , την απόδοση σε χρήματα σε ετήσια βάση  του συγκεκριμένου έργου , συμβάσεις από παρόμοια έργα σε άλλες περιοχές , τα αντισταθμιστικά άλλων έργων και  το μόνο που απομένει είναι η άδεια από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας .
Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης και πρωτοφανής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  , οι κάτοικοι πιστεύουν ότι  με  τέτοια έργα  θα μπορέσουν κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις  που βιώνουν σήμερα , και οι οποίες τα επόμενα χρόνια θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο .
Καλή επιτυχία !!!

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή