"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Τρίκαλα – Συγκλονίζει η αρχαιολογική ανασκαφή στην αρχαία Πέλιννα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η αρχαιολογική ανασκαφή και η έρευνα αποκαλύπτουν εξόχως ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις στην αρχαία Πέλιννα. Η γη του νομού Τρικάλων και δη της αρχαίας Πέλιννας, έφερε κατά καιρούς στον κόσμο σημαντικά στοιχεία αξιοθαύμαστα και πολύτιμα.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Δρ. Κωνσταντίνο Κουτσαδέλη, σταδιακά ένα αρχαίο δημόσιο οικοδόμημα μεγάλων διαστάσεων αποκαλύπτεται, αποτελούμενο από δωμάτια, αυλές, καθώς και ένα εντυπωσιακό κλιμακοστάσιο, το οποίο μόλις πρόσφατα εντοπίστηκε και είναι υπό διερεύνηση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες των αρχαιολόγων επικεντρώνονται στον εντοπισμό στοιχείων που σχετίζονται με το αρχαίο θέατρο.

Πρόκειται για τα ερείπια που βρίσκονται στο βραχώδες ύψωμα όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει θεατρική κατασκευή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τις προσεχείς ημέρες οι αρχαιολόγοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές τομές στην εν λόγω περιοχή και ασφαλώς οι μελλοντικές επιστάμενες έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο ίσως προσφέρουν νέα δεδομένα στην έρευνα.

Ο Γερμανός αρχαιολόγος Friedrich Stählin (1874–1936) παρατήρησε βύθισμα, ίσως του κοίλου του θεάτρου, καθώς και ίχνη της σκηνής στο συγκεκριμένο σημείο.

Την ίδια θέση προτείνει και ο Αθαν. Τζιαφάλιας που συμπληρώνει ότι το αρχαίο θέατρο της Πέλιννας είχε προσανατολισμό προς το νότο, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις τοποθετείται η αρχαία αγορά της πόλης.

Με την καθοδήγηση της Διευθύντριας της Υπηρεσίας,  αρχαιολόγου κας Κ. Μαντζανά, την επίβλεψη του έργου έχουν ο αρχαιολόγος Γ. Κολομπότσιος (συντονιστής), ο αρχαιολόγος Κ. Κουτσαδέλης (επιβλέπων του αρχαιολογικού σκέλους των εργασιών), η πολ. μηχανικός Μ. Παπαστεργίου και η αρχιτέκτων Ι. Παπαϊωάννου (επιβλέπουσες του τεχνικού σκέλους των εργασιών). Η επιστημονική ομάδα του έργου αποτελείται, επίσης, από την αρχιτέκτονα Δ. Βλαχάβα, την πολ. μηχανικό Ι. Κολτσίδα και την συντηρήτρια Κ. Παπαϊωάννου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης