"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Τρίκαλα – Συνάντηση αντίδρασης στη συμφωνία

lafarm

Σχετικά άρθρα

oxi  ABG
Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του.
Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις.
Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το ζουρλομανδύα του ευρώ.
Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών και των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ.
Έστειλε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την προδοτική στάση πολλών κατ’ όνομα εργατικών συνδικάτων.
Απαίτησε μια καλύτερη ζωή κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, ένα δρόμο ρήξης κι όχι μια πορεία υποταγής.
Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στο λαό και την ετυμηγορία του και έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού.
Κι όχι μόνο αυτό. Προχώρησε σε μια νέα διαπραγμάτευση και προσανατολίζεται σε μια νέα συμφωνία με τους «θεσμούς» (δηλαδή την τρόικα), που θα έχει αντιλαϊκό και μνημονιακό χαρακτήρα και θα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση και από τις ανάγκες των εργαζομένων και από την ψήφο τους στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ειδικά τα τελευταία 24ωρα παρατηρεί έκπληκτος ο ελληνικός λαός και η παγκόσμια κοινή γνώμη το κανιβαλικό σκηνικό που διαδραματίζεται στα Eurogroups και στις Ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής, με πρωταγωνιστές τους αδίστακτους “εταίρους” και “φίλους” μας που αξιώνουν άνευ όρων υποταγή και πλήρη εξευτελισμό της Ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έχει μπει πλέον σε μια λογική παράδοσης, αθέτησης των προεκλογικών της δεσμεύσεων και προδοσίας του εκκωφαντικού ΟΧΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού λίγες μόνο μέρες πριν.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης, το ΟΧΙ μέχρι τέλος.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στις πιέσεις και την υποταγή για:

Μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες και θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία.
Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο και να μην υπογραφεί νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία από την κυβέρνηση.
Να σπάσει η φυλακή του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του, και η μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ.
Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Η Ανοιχτή Επιτροπή για το ΟΧΙ του λαού καλεί την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ., στο “Πανελλήνιον”, όλες και όλους τους πολίτες που έδωσαν τη μάχη του ΟΧΙ, τους πρωτοπόρους αγωνιστές και συνδικαλιστές που αντιστάθηκαν όλα τα χρόνια αυτά στις μνημονιακές πολιτικές, τις συλλογικότητες, τα στέκια και τα κινήματα αλληλεγγύης, τα εργατικά σωματεία και τα συνδικάτα, τις πολιτικές οργανώσεις και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τον κόσμο της εργασίας και της μαχόμενης αγροτιάς, τους ανέργους και τη νεολαία, σε ανοιχτή σύσκεψη ώστε να συζητηθεί και να οργανωθεί με ενωτικό και μαζικό τρόπο η παρέμβαση της αγωνιζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στις συγκλονιστικές και ιστορικές στιγμές που ζούμε.

Για την υπεράσπιση του ΟΧΙ του λαού μας!

Για την αποτροπή της ψήφισης της νέας συμφωνίας και των νέων μνημονιακών μέτρων.

Για την αξιοπρέπεια και τις ζωές μας!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης