"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τρίκαλα – Σωκράτης Φάμελος: Προς έγκριση οι περιβαλλοντικοί όροι της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην ΠΑΔΥΘ στα Τρίκαλα, επισκέφθηκε για πρώτη φορά υπουργός σήμερα το μεσημέρι . Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκρ. Φάμελλος βρέθηκε στην  πόλη του Ασκληπιού, στο πλαίσιο περιοδείας του στον νομό και ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Αναπτυξιακής Δυτικής Θεσσαλίας, Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τον υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Μιας διαδημοτικής και ανώνυμης εταιρείας των ΟΤΑ της δυτικής Θεσσαλίας, που ασχολείται με την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων, με εντυπωσιακή πορεία: από το 2009 έως το 2016 διαχειρίστηκε 600.000 τόνους απορριμμάτων και 80.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, έχοντας την ευθύνη λειτουργίας του ΧΥΤΑ για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλία. Και, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, η κατάθεση της πρότασης σε πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, «αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο για την περιοχή». Λογικό, αφού έχει κόστος περί τα 32.000.000 ευρώ και είναι το επόμενο βήμα της επιτυχημένης διαχείρισης με μοντέλο τη διαδημοτική ανώνυμη εταιρεία.
Για το θέμα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι την έναρξη του αναπτυξιακού συνεδρίου Θεσσαλίας, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να είναι υπογραμμένη η ΑΕΠΟ για το συγκεκριμένο έργο (απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων).  
Ταυτοχρόνως, ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε και ενημερώθηκε για τα νομικά ζητήματα για τα «πράσινα σημεία», μετά την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Αυτή η εξέλιξη επιταχύνει τις διαδικασίες για τη λειτουργία τους, που θα σημάνουν τον καταμερισμό της απόρριψης λυμάτων και απορριμμάτων από οικίες και επιχειρήσεις και τη μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος.
Συζητήσεις για ειδικότερα θέματα έγιναν με τον διευθυντή της ΠΑΔΥΘ κ. Οδ. Πλιάσα.
Ο δε πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, έθεσε θέμα για τη χρηματοδότηση της μελέτης για το φράγμα Μουζακίου, ενώ ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Γ. Τσιαντής αναφέρθηκε σε ζητήματα βιολογικού καθαρισμού. Παρόντες ήταν επίσης, οι Δήμαρχοι  Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνης, Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, Σοφάδων κ. Θαν. Σκάρλος, το μέλος του ΔΣ, δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη και στελέχη της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης