"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

40.1 C
Trikala

Τρίκαλα – Το μεγάλο κύκλωμα με τα «φακελάκια» στα διπλώματα οδήγησης – Από 2.000 – 4.000 ευρώ οι «ταρίφες»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο διευθυντικά στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών που υπηρετούν στη Θεσσαλία εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση με κύκλωμα που χορηγούσε έναντι αμοιβής διπλώματα οδήγησης όλων των κατηγοριών.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη υπόθεση είχε έρθει στο φως μετά από έρευνα των «αδιάφθορων» στη Διεύθυνση Μεταφορών στην Κέρκυρα, όπου κρατικοί υπάλληλοι έπαιρναν «φακελάκια» για διπλώματα οδήγησης.

Η νέα έρευνα ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παρακολουθούν στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι «λαδώνονταν» για να περνάνε τις εξετάσεις υποψήφιοι οδηγοί.

Οι «αδιάφθοροι» σχημάτισαν δικογραφία για εννιά άτομα, ανάμεσά τους δύο διευθυντικά στελέχη υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μεταφορών Θεσσαλίας.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα που χορηγούσε παράνομα διπλώματα οδήγησης όλων των κατηγοριών και πιστοποιητικά επαγγελματικής ικανότητας και επαγγελματικής επάρκειας για οδικές μεταφορές. 

Η «ταρίφα» για ένα δίπλωμα ξεκινούσε από τις 2.000 ευρώ και μπορούσε να φτάσει τις 4.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία.

Στο κόλπο συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, οι οποίοι πληρώνονταν από τους πελάτες τους και κατόπιν πλήρωναν τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης.

Με τον τρόπο αυτό οι υποψήφιοι οδηγοί ήταν σίγουροι ότι θα περνούσαν τις εξετάσεις, καθώς ήταν σχεδόν απίθανο να «κοπούν» ανεξαρτήτως ικανοτήτων και επιδόσεων.

Οι «αδιάφθοροι» εκτιμούν ότι η δράση του κυκλώματος ήταν πολυετής, αν και στη δικογραφία αποτυπώνεται ένα μικρό εύρος αυτής. Όσον αφορά στον τρόπο δράσης τους, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης έδιναν τα θέματα των εξετάσεων στις σχολές οδηγών νωρίτερα και έτσι οι «πελάτες» γνώριζαν τις απαντήσεις όταν ερχόταν η ώρα να εξεταστούν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

vradini

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης